• Home
  • Buffémat
  • Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
0 0
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Lax
1.2 kg Hel laxsida
75 g Smör
4 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Honung
2 st Lime
Flingsalt
Peppar
Tillehör
Ris
Broccoli
Sweet chili sås
1 st Chili
1 st Lime

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung

  • Medium

Ingredients

  • Lax

  • Tillehör

Directions

Share

Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung.

Saftig och god laxsida att servera tillsammans med ris/potatis, broccoli och sweet chili. Har du en väldigt stor laxsida kan du göra wraps eller en sallad på resterna. T ex med avokado, grönsaker, sweetchilimajonnäs.

Steps

1
Done

Laxen

Sätt ugnen på 175 grader över och under värme.
Klä en långpanna med aluminuimfolie och lägg på laxsidan (bena ur ifall den har ben).
Salta och peppra laxsidan ordentligt, jag hade 3-4 nypor flingsalt.

2
Done

Smält smöret i en kastrull. Skiva vitlöken tunt.
Ta från plattan och vänd ner rivet skal från limen, saft från limen, honung och tunt skivad vitlök.
Häll över laxen och se till så att hela biten hat fått smörsåsen på sig. Vik upp kanterna på foliet så att såsen stannar kring laxen.
Grädda laxen i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills laxens innertemp är mellan 55-53 grader, ta tempen där laxen är som tjockast.

3
Done

Ta ut laxen och garnera med chili och limeskivor.

4
Done

Servera

Servera laxen med ris eller potatis, sweet chilisås och broccoli.
Det är också gott att göra wraps på laxen eller ha den på sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Koreansk nudelbowl – Japchae från Keemchi
next
Minikladdkaka
previous
Koreansk nudelbowl – Japchae från Keemchi
next
Minikladdkaka

Add Your Comment