0 0
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Raggmunk
700 g Fast potatis
5 dl Mjölk
2.5 dl Vetemjöl
2 st Ägg
1 tsk Salt
75 g Smör
Tillbehör
225 g Lingon
1 dl Strösocker
400 g Stekfläsk
4 dl Ärtor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk

  • 45
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Raggmunk

  • Tillbehör

Steg

Dela

Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk. En klassiker som alltid går hem. Det är lättlagat och billigt. Du kan antigen köra på den klassiska toppingen som jag eller variera med något annat gott. Gräddfil, rom, gräslök/rödlök är alltid gott till eller varför inte stekt svamp, gremolata, creme fraiche och god ost.

Steg

1
Färdig

Rårörda lingon

Blanda lingon och socker i en skål. Sockret kommer smälta efter en stund. Om lingonen är frysta kan de ta längre tid. Förbered gärna innan. Rör om då och då.

2
Färdig

Raggmunk

Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en bunke. Knäck i äggen och vispa ihop.
Skala och finriv potatis. Pressa ur vätskan och vänd ner i smeten.
Innan du börjar steka

3
Färdig

Stek raggmunken på medelvärme i mycket smör tills den är gyllene.

4
Färdig

Stekfläsk

Sätt ugnen på 250 grader och placera stekfläsket på plåt. Detta kan du göra under tiden du steker dina raggmunkar.
Ugnstillaga i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Det går också bra att steka fläsket i stekpanna.

5
Färdig

Servera

Servera raggmunjen med stekfläsk, rårörda lingon och ärtor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
nutellaglasstårta
Föregående
Nutellaglasstårta med jordgubbssås
Nästa
Sabich sandiwch – vegetarisk macka med rostade grönsaker och bönröra
nutellaglasstårta
Föregående
Nutellaglasstårta med jordgubbssås
Nästa
Sabich sandiwch – vegetarisk macka med rostade grönsaker och bönröra

Kommentera