0 0
Krispig smashed potatoes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
900 g Delikatesspotatis
4 msk Smält smör
1 st Vitlöksklyftor
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krispig smashed potatoes

  • 75 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Krispig smashed potatoes. Så gott och ett perfekt tillbehör till burgare, kött med mera! Jag använder små delikatesspotatisar och tycker det blir krispigast och godast. Låt potatisen gå länge i ugnen tills de är gyllene och krispiga.

Steg

1
Färdig

Koka potatisen

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten tills de är kokta. Sila av och låt ångas av i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. Pensla med smält smör som du blandar med pressad vitlök. Strö över flingsalt.

2
Färdig

Rosta potatisen

Rosta potatisen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga.
Servera till valfri måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig hummus
Föregående
Krämig hummus
Fräsch smörgåstårta med lax
Nästa
Fräsch smörgåstårta med lax
Krämig hummus
Föregående
Krämig hummus
Fräsch smörgåstårta med lax
Nästa
Fräsch smörgåstårta med lax

Kommentera