• Hem
  • Helgmat
  • Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök
0 0
Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Burgare
400 g Svamp
2 st Schalottenlök
2 st Vitlök
1 tsk Sriracha
1.5 msk Japansk soya
1 msk Balsamvinäger
2 dl Havreris okokt
1 dl Panko
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
Salt
Karamelliserad lök
1 st Lök
1 dl Vatten
2 tsk Socker
1 tsk Ättika
Salt
Jalapenomajonnäs
1 dl Jalapenos
2 dl Majonnäs
Salt
Peppar
Övriga tillbehör
1 st Silverlök
Sallad
Hamburgerbröd
Ost

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök

  • 90 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Burgare

  • Karamelliserad lök

  • Jalapenomajonnäs

  • Övriga tillbehör

Steg

Dela

Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök. En burgare med mycket smak av jalapeno, sötma från lök och smak från burgaren. Burgaren är väldigt smidig att både forma och steka.

Steg

1
Färdig

Burgaren - svampen

Hacka löken och svampen. Stek löken i smör eller olja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt svampen och stek den tills den tappat vätska och får lite färg. Tar ca 15 min. Tillsätt sedan sriracha, vitlök, balsamvinägr, soya och salt. Låt sedan svampen svalna. Koka under tiden havreriset (det går även bra med annat ris).

2
Färdig

Gör burgaren

Lägg svampen, solrosfrön, kokta riset, pankon och salt i en matberedare och mixa ihop allt. Smaka av och forma sedan till biffar i önskad storlek. Du kan förvara dem i kylen om du inte ska steka direkt.

3
Färdig

Isad silverlök

Börja med att göra den isade silverlöken. Skiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken.

4
Färdig

Jalapenomajonnäs

Gör sedan jalapenomajonnäsen genom att blanda hackad jalapenos och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen så länge

5
Färdig

Karamelliserad lök

Skiva löken tunt. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

6
Färdig

Stek burgaren

Stek burgarna i olja i ca 5 min per sida på medelvärme. Lägg på en ostskiva och stek tills den smält. Rosta sedan bröden och servera burgaren med karamelliserad lök, sallad, isad lök och jalapenomajonnäsen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladbollar på 3 ingredienser
Föregående
Chokladbollar på 3 ingredienser
Chicken chow mein - god kycklingwok med nudlar
Nästa
Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar
Chokladbollar på 3 ingredienser
Föregående
Chokladbollar på 3 ingredienser
Chicken chow mein - god kycklingwok med nudlar
Nästa
Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar

Kommentera