0 0
Frasiga potatisklyftor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Fast potatis
1 dl Rapsolja
1 msk Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasiga potatisklyftor

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Frasiga potatisklyftor! Supergoda potatisklyftor eller chunks som passar perfekt som tillebör till grillat, biffar mm. Potatisen kokas först och bakas sedan i ugn i varm olja, det blir som en fritering i ugnen men med mindre olja. Det tar lite tid att få dem helt gyllene, men det är det värt! Den blir riktigt frasig på insidan och mjuk på insidan.

Steps

1
Done

Skala och koka potatisen

Skala potatisen och dela dem i klyftor eller halvklyftor. Koka sedan i ordentligt saltat vatte, ca 1 msk vatten i 1-1.5 liter vatten.
När de är färdigkokta - sila av vattnet och täck silen med en trasa och låt potatisen ångtorka i ca 10 min. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

2
Done

Rosta potatisen i ugnen

Häll 1 dl rapsolja eller annan neutral olja i en djup ugnsform. Värm formen med oljan i ugnen i 4-5 minuter och lägg sedan i potatisen. Det ska fräsa till när du lägger ner potatisen.
Rosta potatisen sedan i mitten av ugnen på över och under värme tills potatisen är gyllene på samtliga sidor i ca 45-55 minuter. Vänd potatisen efter halva tiden eller när sidan som ligger mot formen fått färg. Täck formen med folie om potatisen får för mycket färg på ovansidan eller stäng av över värmen. Kolla till potatisen då och då!

3
Done

När potatisen är färdig. Lyft ur den ur formen med en hålslev och låt den rinna av på hushållspapper. Servera sedan till valfritt tillbehör.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
previous
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
Nattjästa havrefrallor
next
Nattjästa havrefrallor
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
previous
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad
Nattjästa havrefrallor
next
Nattjästa havrefrallor

Add Your Comment