0 0
Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Tomater Helst söta
1 st Lök
1 näve Persilja
2 nävar Basilika hälften är till fraichen
2 st Vitlöksklyftor
1.5 dl Vispgrädde
Salt efter smak
Peppar efter smak
Olivolja
2 dl Créme Fraiche

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche

Features:
  • Veganskt
  • 45 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche. Testade att göra tomatsås genom att rosta tomaterna med örter och lök i ugnen först för att sen mixa och koka upp. Blev faktiskt väldigt gott! Basilikafraichen ger en extra god touch. Byt ut till havrefraiche  och havregrädde så får du en helt veganskt rätt.

Steps

1
Done

Börja med att sätta ugnen på 200g. Grovhacka löken och tomaterna. Lägg över i en form tillsammans med 1 hel vitlöksklyfta. Strö över persilja, basilika, salt, peppar och olivolja. Rosta i ugnen i ca 25-30min.

2
Done

Lägg över i en skål och mixa till en slät sås. Häll över i en uppvärmd panna. Tillsätt grädde och kryddor (salt, peppar, persilja, örtsalt, lite socker) och låt puttra i ca 10min (koka pastan under tiden).

3
Done

Smaka av så att du har en bra balans mellan syra, sälta och sötma.
Blanda sedan med såsen med pastan. Toppa med en klick basilikafraiche!

4
Done

Basilikafraiche

Finhacka basilikan. Blanda med Creme Fraichen. Salta och peppra efter smak.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kladdig semmelkladdkaka
previous
Semmelkladdkaka
Majsfritters med bönsallad
next
Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche
Kladdig semmelkladdkaka
previous
Semmelkladdkaka
Majsfritters med bönsallad
next
Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche

Add Your Comment