0 0
Semmelkladdkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150g Smör
200g Mandelmassa
2 tsk Kardemumma
2 st Ägg
2.25 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
Topping
3 dl Vispgrädde Till topping
1 dl Mandelflarn

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Semmelkladdkaka

  • 35 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Semmelkladdkaka! Om du gillar den kladdiga delen i en semla med mandelmassan så måste du testa den här kakan. Sååå saftig och god! Ett supergott alternativ till den klassiska semlan när man inte orkar baka.

Steps

1
Done

Kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och riv mandelmassan.

2
Done

Rör samman ägg och socker och tillsätt resterande ingredienser. Blanda försiktigt ihop med en slickepott till en jämn smet.

3
Done

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra sidorna.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen 15-20min. Jag gräddade i Ca 16min men håll koll redan efter 12min eftersom de kan variera beroende på ugn (och beroende på hur kladdig man vill ha den såklart). Låt kakan svalna.

4
Done

Topping

Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa grädden.
Bred ut grädden på kakan. Strö över mandelflagorna. Finito!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kladdig kärleksmumsbrownie
previous
Kladdig kärleksmumsbrownie
Pasta med krämig tomatsås och basilikakräm
next
Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche
Kladdig kärleksmumsbrownie
previous
Kladdig kärleksmumsbrownie
Pasta med krämig tomatsås och basilikakräm
next
Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche

Add Your Comment