0 0
Kladdig kärleksmumsbrownie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
100 g Mjölkchoklad
100 g Mörk choklad
100 g Smör
2 st Ägg
1 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Vetemjöl
Glasyr
50 Smör Till glasyren
0.5 dl Kaffe Till glasyren
1 dl Kakao Till glasyren
2 dl Florsocker Till glasyren
1 tsk Vaniljsocker Till glasyren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdig kärleksmumsbrownie

  • 40 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Glasyr

Steg

Dela

Kärleksmums + brownie = sant. Tänk dig en kladdig kärleksmums. Visst låter det gott? Jätte! Det här är ett av mina favoritbakverk. Älskar kärleksmums i alla former men den här kärleksmumsbrownien är nog favoriten.

Formen jag använder är: 20 cm, har du en större så gör receptet gånger 1.5

 

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

2
Färdig

Vispa ägg och strösocker lätt. Sikta ner vaniljsocker och mjöl.. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

3
Färdig

Häll smeten i rund form med måtten ca 20cm klädd och smord, och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter (beror på ugn, den ska vara liite lös när du tar ut den om du vill ha den kladdig). Låt svalna helt innan du lägger på glasyren.

4
Färdig

Glasyren

Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kavringsnittar med creme Fraiche, tångrom och rödlök
Föregående
Kavringsnittar med creme fraiche, rödlök, dill och tångrom
Kladdig semmelkladdkaka
Nästa
Semmelkladdkaka
Kavringsnittar med creme Fraiche, tångrom och rödlök
Föregående
Kavringsnittar med creme fraiche, rödlök, dill och tångrom
Kladdig semmelkladdkaka
Nästa
Semmelkladdkaka

Kommentera