0 0
Turkiska kringlor – simit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 msk Torrjäst
ca 10 dl Vetemjöl
400 ml Varmt vatten
1 tsk Strösocker
2 tsk Salt
2 msk Rapsolja
Att doppa i
1 dl Mörk sirap
2 dl Vatten
Övrigt
2.5 dl Sesamfrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Turkiska kringlor – simit

  • 100
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Att doppa i

  • Övrigt

Directions

Share

Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass som är en sirap och vattenblandning och vänds i massor av sesamfrön. De är goda att äta som de är men går utmärkt att äta med olika pålägg och grönsaker till också!

 

Receptet ger ungefär 7 kringlor.

Steps

1
Done

Degen

Blanda vatten (ca 43 grader), torrjäst, socker och olja i en bunke. Addera mjölet hälften av mjölet och salt. Arbeta ihop och tillsätt resterande mjöl 1 deciliter åt gången tills degen är klibbig men inte kladdig.
Knåda degen i ca 10 minuter. Täck och låt jäsa i 45 min. Rosta under

2
Done

Sätt ugnen på 200 grader och blanda sirap och vatten som du doppar kringlorna i.

3
Done

Dela degen i 6-7 bollar (ca 120 g). Ta en degboll och dela den på mitten. Rulla delarna till långa "slingor". Tvinna ihop slingorna och stäng ändarna. Doppa i sirapdblandningen och sen i rostade sesamfrön. Lägg över på plåten och fortsätt med resterande deg.

4
Done

Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min eller tills de får en fin gyllenbrun färg.
Ät dem som de är eller servera med pålägg - t ex grönsaker och färskost.
Frys in de som blir över!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krämig risotto med sparris
previous
Krämig risotto med smörstekt sparris
chiasylt med hallon
next
Chiasylt med hallon
krämig risotto med sparris
previous
Krämig risotto med smörstekt sparris
chiasylt med hallon
next
Chiasylt med hallon

6 Comments Hide Comments

Add Your Comment