• Hem
  • Bröd
  • Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön
0 0
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

525 g Vetemjöl special 1 dl är ca 50-55 g
1 msk Torrjäst
2 tsk Salt
3.5 msk Rapsolja
3.25 dl Ljummet vatten
1.5 dl Honung
1.5 dl Sesamfrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön

  • 95 min
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön. Goda och mjuka sesambagels. Supergott tillsammans med färskost och skinka. Det här receptet ger ca 10-12 bagels och går bra att frysa in.

Steg

1
Färdig

Degen

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten till ca 50 grader och blanda ihop med olja och hälften av honungen.
Tillsätt de blöta till de torra ingredienerna och arbeta ihop till en smidig deg med köksassistent eller förhand. Knåda sedan degen smidig i ca 5 min. Lägg över degen i en oljad bunke, täck med plastfolie elller en fuktig duk och låt vila i 30 min.

2
Färdig

Ta ut degen och dela den i 10-2 lika stora delar. Forma varje degbit till en boll. Ta en boll och stick försiktigt igenom tummen i mitten så du får en bagel. Forma den sedan jämn och lägg över på en plåt klädd med bakplåtspapper. Fortsatt så med resten av degen. Låt bagelsen vila på plåten i 15 min.

3
Färdig

Värm under tiden upp ugnen till 225 grader. Koka upp 3 liter vatten tillsammans med resten av honungen. När bagelsen vilat klart, pochera 3-4 st åt gången i 3 min (1.5 min per sida). Vänd i sesamfrön och placera sedan på plåten igen.

4
Färdig

Grädda bagelsen längst ner i ugnen i ca 20 min eller tills de fått fin färg. Är din ugn stark så grädda på något lägre värme.
Låt bagelsen svalna på galler i 15 min och servera sedan till valfritt pålägg.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vispat brynt smör
Föregående
Vispat brynt smör
Knäckig blåbärspaj
Nästa
Knäckig blåbärspaj
Vispat brynt smör
Föregående
Vispat brynt smör
Knäckig blåbärspaj
Nästa
Knäckig blåbärspaj

Kommentera