0 0
Knäckig blåbärspaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
500 g Blåbär färska eller frysta
Smul
3.5 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl
1.75 dl Strösocker
0.5 dl Ljus sirap
150 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Knäckig blåbärspaj

  • 45 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Fyllning

  • Smul

Directions

Share

Knäckig blåbärpaj med knäckigt smul. Supergott! I det här receptet har jag använt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Blanda då först blåbären med några matskedar majstärkelse eller potatismjöl innan du lägger ner dem i formen. Det stärkelsen gör att suga upp vätskan. Servera sedan blåbärspajen med vaniljsås, vaniljvisp eller glass.

Kan du förbereda blåbärspajen innan?

Ja, bläbärspajen går utmärkt att förbereda och håller sin knäckigthet även när den fått stå.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg över blåbären i en pajform. Använder du färska så lägg ner dem direkt. Använder du frysta så blanda dem först med 2-3 msk majstärkelse eller potatismjöl.

2
Done

Smulet

Smält eller brynt smöret. Jag bryner smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och täck sedan pajen (den kanske inte blir 100% täckt men det gör inget). Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min.

3
Done

Servera

Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljglass eller vaniljsås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sesambagels - hemmagjorda bagels med sesamfrön
previous
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
next
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar
Sesambagels - hemmagjorda bagels med sesamfrön
previous
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
next
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar

Add Your Comment