0 0
Knäckig blåbärspaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fyllning
500 g Blåbär färska eller frysta
Smul
3.5 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl
2 dl Strösocker
0.5 dl Ljus sirap
150 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Knäckig blåbärspaj

  • 45 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Fyllning

  • Smul

Steg

Dela
Annons:

Blåbärpaj med knäckigt smul. Supergott! I det här receptet har jag använt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Blanda då först blåbären med några matskedar majstärkelse eller potatismjöl innan du lägger ner dem i formen.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg över blåbären i en pajform. Använder du färska så lägg ner dem direkt. Använder du frysta så blanda dem först med 2-3 msk majstärkelse eller potatismjöl.

2
Färdig

Smulet

Smält eller brynt smöret. Jag bryner smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och täck sedan pajen (den kanske inte blir 100% täckt men det gör inget). Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min.

3
Färdig

Servera

Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljglass eller vaniljsås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sesambagels - hemmagjorda bagels med sesamfrön
Föregående
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
Nästa
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar
Sesambagels - hemmagjorda bagels med sesamfrön
Föregående
Sesambagels – hemmagjorda bagels med sesamfrön
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
Nästa
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar

Kommentera