Ingredients
-
Fyllning
- 500 g Blåbärfärska eller frysta
-
Smul
- 3.5 dl Havregryn
- 2 dl Vetemjöl
- 1.75 dl Strösocker
- 0.5 dl Ljus sirap
- 150 g Smör
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 tsk Bakpulver
Directions
Knäckig blåbärpaj med knäckigt smul. Supergott! I det här receptet har jag använt färska blåbär men det går lika bra med frysta. Blanda då först blåbären med några matskedar majstärkelse eller potatismjöl innan du lägger ner dem i formen. Det stärkelsen gör att suga upp vätskan. Servera sedan blåbärspajen med vaniljsås, vaniljvisp eller glass.
Kan du förbereda blåbärspajen innan?
Ja, bläbärspajen går utmärkt att förbereda och håller sin knäckigthet även när den fått stå.
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Lägg över blåbären i en pajform. Använder du färska så lägg ner dem direkt. Använder du frysta så blanda dem först med 2-3 msk majstärkelse eller potatismjöl. |
2 Done | SmuletSmält eller brynt smöret. Jag bryner smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och täck sedan pajen (den kanske inte blir 100% täckt men det gör inget). Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min. |
3 Done | ServeraLåt pajen svalna och servera sedan med vaniljglass eller vaniljsås! |