Ingredients
-
Röd pesto
- 200 g Soltorkade tomaternågot mer eller mindre funkar också
- 1 dl Solrosfrön
- 2 dl Parmesan
- 1 kruka Basilika
- Vitlök
-
Tillbehör
- 500 g Tortellini
- 1 st Paprika röd
- 0.5 st Gurka
- 65 g Ruccola
- 250 g Körsbärstomater
- 1 burk Kronärtskocka i marinad
- 2 påsar Minimozzarella
-
Topping
- Parmesan
- Basilika
Directions
Tortellinisallad med röd pesto, mozzarella, kronärtskockor och goda grönsaker. Den här salladen passar perfekt till bufféer, picknickar eller när man bara vill svänga ihop något snabbt. Grönsakerna och tillbehören går att variera. Det går utmärkt att addera salami, skinka mm.
Jag använder ostfyllda tortellinis i det här receptet, men föredrar du andra smaker går det också bra.
Steps
1 Done | Röd pestoRosta solrosfröna i en torr panna. Mixa sedan de rostade solrosfröna med basilika, vitlök, hela burken med soltorkade tomater inkluseive oljan de ligger i och parmesan. Mixa ihop och ställ åt sidan. |
2 Done | TillbehörenKoka tortellinin enligt anvisningarna på paketet. Skölj och blanda ihop med lite olja så att de in klibbar ihop och låt svalna. |
3 Done | Striml/hacka tomat, paprika och gurka. Sila av kronärtskockorna och mozzarellan. |
4 Done | Blanda ihoppBlanda tortellinin med röd pesto. Tillsätt sedan ruccola, gurka, tomat, paprika, mozzarellan och kronärtskockorna och blanda ihop. |