0 0
Filodegsrullar med fetaost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g Fetaost
500 g Filodeg
3 st Ägg
2.5 dl Naturell yoghurt
1 tsk Bakpulver
1 dl Rapsolja
1 dl Mjölk
Salt
Sesamfrön

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegsrullar med fetaost

  • 45
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Filodegsrullar med fetaost. Supergoda filodegsrullar med fetaost, saftiga och lite krispiga. Gott att ha som tilltugg, mellanmål, lunch eller middag med en god sallad till! Dessa är väldigt vanliga i balkan och görs i olika former. Jag har även ett recept på filodegspaj eller som det kallas i Serbien ”gibanica” som du hittar här

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Done

Fyllning

Börja med att vispa upp 2 ägg och smula sedan ner fetaosten i äggsmeten. Du vill inte ha några stora bitar. Tillsätt sedan naturell yoghurt, 0.5 dl olja och bakpulver och rör ihop till en tjock och fast smet. Smaka av och tillsätt eventuellt liite salt om det behövs.

3
Done

Att pensla filodegen med

i en annan skål vispa upp ett ägg och rör ner 0.5 dl olja och 0.5 dl mjölk.

4
Done

Fyll filodegen

lägg ett blad filodeg på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandingen. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera.
Lägg sedan över det tredje bladet och lägg nu fyllningen längst ut på långsidan, ca 3-4 msk. Bre ut den lite och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt och fortsätt så tills fyllningen är slyt

5
Done

Pensla nu filodegen ordentligt med en blandning av ägg, mjölk och olja. Dela den i tre delar och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 min!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ugnsrostad blomkål
previous
Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad
nudelsallad med strimlad biff
next
Fräsch asiatisk nudelsallad med skivad entrecote
ugnsrostad blomkål
previous
Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad
nudelsallad med strimlad biff
next
Fräsch asiatisk nudelsallad med skivad entrecote

Add Your Comment