0 0
Krämig oxfilépasta med babychampinjoner

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Oxfilé
1 tsk Bakpulver
1 tsk Rapsolja
Salt
Peppar
Till såsen
25 g Smör
1 st Schalottenlök
1 st Vitlöksklyftor
250 g Champinjoner
2 msk Oxfond
1 tsk Kinesisk soya
3 dl Vispgrädde
1 msk Rapsolja
3 dl Mjölk
Peppar
Citronsaft alternativt några droppar balsamico
1 dl Persilja
Övrigt
300 g Pasta
Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig oxfilépasta med babychampinjoner

  • 55
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Till såsen

  • Övrigt

Directions

Share

Krämig oxfilépasta med babychampinjoner. Enkel och lyxig pasta med oxfilé, perfekt när man vill lyxa till det. För att oxfilén extra mör marinerar jag den i lite bakpulver tillsammans med olja, salt och peppar ca 30 minuter. Bakpulvret gör så att köttet mjuknar och blir mer mört. Brukar ha lite bakpulver i vissa kycklingrecept också för att få mörare kött.

Servera med valfri pastasort men jag rekommenderar någon form av rör pasta – penne funkar utmärkt!

Fler krämiga pastarecept

Krämig laxpasta med spenat

Krämig kycklingpasta  lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Krämig chorizopasta

Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravoli i krämig tomatsås

Steps

1
Done

Marinera oxfilén

Strimla oxfilén i tunna skivor och marinera sedan i bakpulver, olja, salta och peppra. Låt stå i en skål i rumstemperatur i ca 30 min.

2
Done

När oxfilen marinerats klart, stek den på stark värme i olja tills den fått fin färg och ställ sedan åt sidan.

3
Done

Såsen

Finhacka löken och skiva champinjonerna. Jag använde babychampinjoner och delade dem därför inte.
Fräs champinjonerna i en torr panna så de släpper vätska. Låt den få lite färg och tillsätt sedan smör, lite olja, schalottenlök och vitlök. Sänk värmen och låt det fräsas ihop. Börja koka pastan.
Tillsätt mjölk och grädde och låt det puttra upp. Vänd i fond, soja och peppar. Låt nu det sjuda medan du väntar på pastan. Smaka av med citronsaft och salt.

4
Done

Vänd i oxfilén och finhackad persilja i såsen. Vänd sist i pastan.

5
Done

Servera direkt med parmensan och lite mer persilja på!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga kanelbullar med vaniljkräm
previous
Kanelbullar med vaniljkräm
Moussaka med potatis - krämig och god
next
Moussaka med potatis – krämig och god
Saftiga kanelbullar med vaniljkräm
previous
Kanelbullar med vaniljkräm
Moussaka med potatis - krämig och god
next
Moussaka med potatis – krämig och god

Add Your Comment