0 0
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pajskal
3 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
130 g Smör kallt smör
4 msk Kallt vatten ungefär
1 nypa Salt
Fyllning
350 g Fetaost
3 st Rödlök
100 g Spenat
1 tsk Timjan
1 tsk Vitlökspulver
2 msk Smör
1 tsk Ättika
1 msk Strösocker
1 dl Vatten
Peppar
Stanning
3 st Ägg
3 dl Vispgrädde

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat

  • 115 min
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Pajskal

  • Fyllning

  • Stanning

Directions

Share

Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat. En matig och god paj med en perfekt mix av sött och salt. Jag tycker om matiga pajer men drar mig oftast från att göra dem då de tar lite tid. Däremot är det ju värt det! Paj går perfekt att frysa in också.

Steps

1
Done

Pajskalet - förberedelser

Börja med att blanda mjölet till pajskalet i en bunke tillsammans med salt. Nyp i mjölet och tillsätt sedan lite vatten åt gången och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform.
Låt sedan pajskalet stå i kylen i ca 30 min. Eftersom smöret blir varmt och mjukt av knådandet så sätter jag alltid in pajskalet i kylen så att det får sätta sig innan jag förgräddar det.

2
Done

Fyllning och förgräddning av skalet.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Bryn löken i smör, när löken fått yta tillsätt ättika, socker och 1 nypa salt. Låt karamelliseras till vattnet kokat bort.
Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen i ca 10 min.
När löken är färdig vänd i den färska spenaten och stek på tills den krymt ihop. Ta pannan från värmen och smula ner fetaosten. Krydda med peppar, timjan och vitlökspulver. Jag saltar inte då fetaosten är salt.

3
Done

Grädda pajen och gör äggstanning

Vispa ihop grädde och ägg i en bunke.
Vänd i fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll sedan på stanningen. Grädda pajen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Pajen ska vara gyllene och lätt skakig.

4
Done

Servera

Pajen är godast när den fått stå och svalna lite, men det är inte alltid man orkar vänta. Jag brukar låta pajen svalna i 15-20 min innan jag skär den i alla fall.
Servera med en god sallad till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftig citronkyckling
previous
Saftig citronkyckling
Fudge brownie med oreos
next
Fudge brownie med oreos
Saftig citronkyckling
previous
Saftig citronkyckling
Fudge brownie med oreos
next
Fudge brownie med oreos

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment