• Hem
  • Helgmiddag
  • Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra
0 0
Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Ljummen potatisallad
800 g Delikatesspotatis
4 msk Olivolja
4 msk Vittvinsvinäger
2 msk Honung
0.75 dl Persilja
150 g Sockerärtor
1 st Rödlök
5 st Salladslök
Salt
Peppar
Fetaoströra
150 g Fetaost
4 filéer Grillad paprika på burk
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
Salt
Peppar
Färsbiffar
500 g Köttfärs
0.5 dl Ströbröd
1 dl Mjölk
1 msk Kalvfond
1 dl Persilja färsk
1 st Lök
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Ljummen potatisallad

  • Fetaoströra

  • Färsbiffar

Steg

Dela
Annons:

Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra. En riktigt somrig och fräsch potatisallad som får syra och sötma från vinägretten. Jag har i persilja, rödlök och sockerärtor men det går öven bra att variera med andra grönsaker.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Ljummen potatissallad

Värm ugnen till 250 grader. Dela potatisen (behåll skalet). Vänd potatisen i olja och salta lätt placera potatisen på en plåt med den skurna sidan neråt och baka i ca 20 min. De ska få ordentligt med färg.

2
Färdig

Ljummen potatisallad

Hacka rödlök, persilja och dela sockerärtor. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, salt och pepppar.
Blanda ihop vinägretten, potatisen och grönsakerna.

3
Färdig

Färsbiffar

Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då.

4
Färdig

Röran

Mixa paprikorna och fetaosten i en matberedare. Lägg över i en skål och vänd i pressad vitlök, olivolja och peppar.

5
Färdig

Servera biffarna med potatisalladen och röran!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blondie med vit hasselnötskräm
Föregående
Blondie med vit hasselnötskräm
Tuttifruttismoothie
Nästa
Tuttifruttismoothie
Blondie med vit hasselnötskräm
Föregående
Blondie med vit hasselnötskräm
Tuttifruttismoothie
Nästa
Tuttifruttismoothie

Kommentera