0 0
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Färsbiffar
500 g Köttfärs
1 dl Mjölk
0.5 dl Ströbröd
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Bakpulver
3 msk Persilja
1 msk Oxfond
Salt
Peppar
Klyftpotatis
800 g Fast potatis
Rapsolja
Salt
Getostkräm
100 g Färskost
200 g Getost
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Grönkålsallad
150 g Grönkål
1 st Granatäpple
1.5 dl Valnötter
1.5 msk Rödvinsvinäger
1 tsk Honung
2 msk Rapsolja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Färsbiffar

  • Klyftpotatis

  • Getostkräm

  • Grönkålsallad

Directions

Share

Smakrika och saftiga färsbiffar med krispig klyftpotatis och krämig getostkräm. Jag gjorde även en sallad med grönkål, granatäpple och valnötter som passade perfekt till. Syran i granatäpplen tillsammans med den feta och krämiga getosten kompletterade varandra.

Steps

1
Done

Klyftpotatis

Sätt ugnen på 250 grader över och undervärme. Skär potatisen i klyftor med skalet på. Vänd klyftorna i olja och salt. Placera ut klyftorna på rad med den skurna sidan neråt. Baka sedan i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg! Medan potatisen ugnen värms på och potatisen värms på förbered resten.

2
Done

Getostkräm

Mixa alla ingredinser med en stavimixer, smak av med salt och peppar.

3
Done

Biffarna

Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då.

4
Done

Grönkålsallad

Ta bort grönkålsbladen från blasten. Få ut kärnorna från granatäpplen och grovhacka valnötterna .
I en separat skål blanda ihop: honung, rödvinsvinäger, olja, salt och peppar. Blanda med grönkålen och tillsätt sedan granatäpple och valnötter.

5
Done

Servera biffarna med krämen, potatisen och salladen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
saffransscones
previous
Saffranscones – frasiga, goda och enkla
pekanpaj
next
Pekanpaj – nötig kolapaj med vaniljglass
saffransscones
previous
Saffranscones – frasiga, goda och enkla
pekanpaj
next
Pekanpaj – nötig kolapaj med vaniljglass

Add Your Comment