0 0
Saffranscones – frasiga, goda och enkla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
6 dl Vetemjöl
3 dl Mjölk
2.5 tsk Bakpulver
50 g Smör
0.5 g Saffran
1 dl Russin
1 msk Strösocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saffranscones – frasiga, goda och enkla

  • 30
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Frasiga och goda saffransscones med russin. Gillar du inte russin så går det självklart bra att göra utan. Scones blir perfekt till adventsfika eller närsomhelst när man är sugen. Severa med marmelad, men ost och smör funkar också!

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 g och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Färdig

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp in det i mjölbladningen och tillsätt russin.
I en annan bunke - blanda mjölk, socker och saffran. Vänd i de blöta i mjölblandingen och blanda till en trög smet.

3
Färdig

Klicka ut 6 st scones på plåten. Grädda i ca 15-20 min tills de är frasiga och gyllene. Servera mer marmelad och smör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mjuk pepparkaka
Föregående
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
Nästa
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
mjuk pepparkaka
Föregående
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
Nästa
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad

Kommentera