0 0
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2.75 dl Vetemjöl
150 g Smör
2.5 dl Naturell yoghurt
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Kanel
3 tsk Pepparkakskrydda
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjuk pepparkaka – otroligt saftig

  • 55
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En saftig och god mjuk pepparkaka. Ett en perfekt kaka att servera till adventsfikan, men för all del kan man servera den när man vill på året. Det som gör just den här pepparkakan extra saftig är att jag har i naturell yoghurt i smeten. Vill man ha en lite lyxigare smak kan man även ha i färsk riven ingefära i kakan. Servera kakan som den är eller med lingongrädde!

Jag gräddar kakan i en brödform(adlink) som rymmer 1.5 liter och är 25 cm x 11 cm x höjd 7 cm. Den passar perfekt till både limpor och kakor.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader och klä en avlång brödform ca 25 cm lång.

2
Done

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker kanel och pepparkakakrydda och sikta ner i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott. Vänd i yoghurten och smöret och vänd till en jämn smet. Häll över smeten i formen och grädda i ca 40 min. Håll koll efter 30 min. Gräddningstiden påverkas av storlek på form och ugn.

3
Done

Låt kakan svalna och servera sedan som den är eller med lingongrädde!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pide - turkiska piroger
previous
Pide – turkiska piroger
saffransscones
next
Saffranscones – frasiga, goda och enkla
pide - turkiska piroger
previous
Pide – turkiska piroger
saffransscones
next
Saffranscones – frasiga, goda och enkla

5 Comments Hide Comments

Läste ett annat recept på mjuk pepparkaka och där stod det att man ej fick anv eco bakpulver då det jäser sämre

Hej! Har nu gjort 2 st av denna pepparkaka, lika god o fin båda gångerna, glömde dock vaniljsockret en gång men god ändå. Jag använder aldrig bakpulver till pepparkaka, alltid bikarbonat! Det kommer att bli fler bak frampå och tack för recept till denna goda kakan!

Add Your Comment