0 0
Blåbärsscones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
50g Smör rumstempererat smör
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Havremjöl
1.5 Mjölk
1.5 tsk Bakpulver
1 dl Frysta blåbär

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Blåbärsscones

  • Portioner 6
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Blåbärsscones som är godast med marmelad?  Hittills har jag testat havrescones, äppelscones och morotsscones utöver klassiska så nu var det dags för scones med blåbär. Älskar verkligen scones!! Hur bra är det inte?! Det går att variera väldigt mycket, det går fort att laga, det är mjukt men krispigt och gott!! Gillar du scones?

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Färdig

Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret och tillsätt och mjölk. Blanda till en kletig smet. Tillsätt blåbären och rör om lite så att de går in i smeten.

3
Färdig

Forma till 6 scones. Grädda i ca 15min (beror på ugn). Servera med marmelad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater
Föregående
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost
pannkaksmuffins med saffran
Nästa
Pannkaksmuffins med saffran
Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater
Föregående
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost
pannkaksmuffins med saffran
Nästa
Pannkaksmuffins med saffran

Kommentera