0 0
Curry fried rice med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 dl Ris (okokt)
5 dl Fryst paprika, ärtor och majsmix
400 g Kycklinglårfilé
1 st Vitlöksklyftor
2 dl Fryst majs
1 st Kycklingbuljong
1 st Gullök
2 msk Curry
1 tsk Gurkmeja
1 tsk Paprikapulver smoked
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
Tillbehör
Sötsursås
Ägg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Curry fried rice med kyckling

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Curry fried rice med kyckling – en perfekt vardagsrätt som både är billig och snabblagad. Riset kan du med fördel koka 1-2 dagar innan du tillagar själva rätten. Det blir så mycket bättre om riset får svalna och bli lite torrt. Jag använder basmatiris men annat långkornigt ris funkar också.

Du kan byta ut kycklingen mot tofu eller sojafilébitar.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Koka riset i förväg och låt det svalna helt. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2 dagar gammalt.

2
Färdig

Tillaga

Tina de frysta grönsakerna. Dela kycklingen i mindre bitar.
Finhacka löken. Blanda ihop kryddorna och sockret i en liten skål.

3
Färdig

Stek löken i olja tills den mjuknat något. Vänd i kycklingen - salta och peppra och stekt tills kycklingen är genomstekt. Smula ner buljongen. Tillsätt grönsakerna och stek i 2-3 minuter till. Vänd i kryddorna och stek tills de blivit varma.
Tillsätt till sist riset i omgångar. Blanda ihop. Tillsätt lite mer olja om det känns torrt. Smaka av med curry och salt.
Stek ägg ifall du vill ha det till.

4
Färdig

Servera

Servera curry fried rice med stekt ägg och sötsursås.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Fröbars med choklad
Nästa
Nudelwok med köttfärs och grönsaker
Föregående
Fröbars med choklad
Nästa
Nudelwok med köttfärs och grönsaker

Kommentera