0 0
Dragonkyckling med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
1 st Paprika grön
20 g Smör
1 st Gullök
1 st Kycklingbuljong
3 dl Vatten
4 dl Grädde
2 msk Torkad dragon
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
Peppar
Salt
Övrigt
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dragonkyckling med ris

  • 35
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när man värmer på och såsen blir bara ännu godare.

Servera gärna en syrlig gurksallad till!

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Strimla kycklingen och paprikan. Tärna löken. Koka upp kycklingbuljongen i vattnet.

2
Färdig

Börja tillaga

Stek kycklingen i smör och olja i djup panna tills den får fin färg. Salta och peppra och pressa i vitlöken. När kycklingen är genomstekt lägg över den på en tallrik.
Fräs sedan löken i samma panna tills den mjuknat något. Vänd i dragon, lökpulver, vitlökspulver, peppar och paprikan. Stek lite till och häll sedan på buljongen och grädde. Låt koka upp. Vänd i kycklingen och låt sedan puttra på medel till låg värme i ca 10 min. Koka riset under tiden. Smaka av med salt!

3
Färdig

Servera

Servera dragonkycklingen med ris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker
Nästa
Filodegspaj med potatis – krompirusa
Föregående
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker
Nästa
Filodegspaj med potatis – krompirusa

Kommentera