0 0
Pasta med chilipesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Peston
1 st Chili
2 dl Soltorkade tomater
1 dl Solrosfrön
2 krukor Basilika
1 st Vitlöksklyftor
2.5 dl Parmesan
1.25 dl Olivolja
Peppar
Salt
Övrigt
400 g Pasta
Parmesan
Tryffelolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pasta med chilipesto

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Peston

  • Övrigt

Directions

Share

Snabblagad pasta med chilipesto. Toppar med parmesan och tryffelolja för extra umami och smak. Vill du inte att peston ska bli för stark så kärna ur chilin innan du mixar den. Du kan också välja en mildare chili för att kunna anpassa hettan. Min chili var hyfsat mild vilket gjorde att den bara gav en hetta i bakgrunden.

Steps

1
Done

Peston

Börja med att rosta solrosfröna i en panna. Mixa sedan solrosfrön, vitlök parmesan, basilika, soltorkade tomater och chili i en matmerade till en slät massa. Tillsätt sedan olivolja, salt och peppar. Smaka av!

2
Done

Koka pastan och riv parmesan.
Blanda pastan med peston portionsvis så får du tillräckligt med pesto per portion. Toppa pastan med parmesan och lite tryffelolja!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dumle cookies - mjuka chokladkakor med dumlegömma
previous
Dumle cookies – mjuka chokladkakor med dumlegömma
Vegetarisk gulasch med beluga linser
next
Vegetarisk gulasch med beluga linser
Dumle cookies - mjuka chokladkakor med dumlegömma
previous
Dumle cookies – mjuka chokladkakor med dumlegömma
Vegetarisk gulasch med beluga linser
next
Vegetarisk gulasch med beluga linser

Add Your Comment