0 0
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 kg Äpplen
1 msk Kanel
1 msk Farinsocker
1 msk Strösocker
500 g Filodeg
1.5 dl Rapsolja att pensla med
Sockerlagen
600 ml Vatten
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
0.5 st Citron

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)

  • 45
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Sockerlagen

Steg

Dela
Annons:

Mjuk och saftig filodegspaj med äpplen som är helt vegansk och enkel att göra. Jag gör den här pajen med enbart rivna äpplen i fyllningen men man kan också tillsätta nötter och russin. Resultatet blir lite som en äppelbaklava fast mindre söt.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Börja med sockerlagen

Blanda alla ingredienser i en kastull och koka upp. Skiva i citron och låt koka på medelvärme i ca 15 min. Låt sedan svalna medan du gör pajen.

2
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader. Riv och skala äpplen. Blanda rivna äpplen med socker och kanel.
Lägg 3 filodegsblad på varandra och pensla varje blad med neutral olja. Placera ca 3-4 msk av äpplena längst med långsidan på fildoegsbladet och rulla ihop. Fortsätt så tills fyllningen är slut.

3
Färdig

Placera rullarna i en form och dela dem i mindre bitar (inte ett måste men lättare vid servering sen). Pensla med olja (ca 3 msk) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills den är gyllene.
Häll över sockerlagen direkt när den är färdig. Pajen kommer suga in filodegen och resulatet blir lite som en äppelbaklava fast inte lika söt. Servera pajen ljummen eller kall!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kardemummabullar med vaniljkräm
Föregående
Kardemummabullar med vaniljkräm
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
Nästa
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Kardemummabullar med vaniljkräm
Föregående
Kardemummabullar med vaniljkräm
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
Nästa
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

Kommentera