0 0
Filodegspaj med spenat och fetaost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
250 g Filodeg ca 16 ark
Fyllning
300 g Fetaost
175 g Spenat
1 tsk Bakpulver
2.5 dl Naturell yoghurt
2 st Ägg
0.75 dl Rapsolja
Salt
Att pensla med
1 st Ägg
0.5 dl Mjölk
0.5 dl Rapsolja
Topping
Sesamfrön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Filodegspaj med spenat och fetaost

  • 45
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Fyllning

  • Att pensla med

  • Topping

Steg

Dela

Filodegspaj med spenat och fetaost. Enkel och god filodegspaj gjord på färdigköpt filodeg och fylld med blancherad färsk spenat och fetaost. Perfekt middag som går snabbt att göra, är vegetarisk och väldigt god. Servera tillsammans med en syrlig kålsallad.

PRODUKTTIPS: Hard Face Wokpanna 4,5 L från Fiskars - Se här (Adlink)

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en rund form ca 30 cm. Har inte det går det bra med en långpanna som du täcker med bakplåtspapper.

2
Färdig

Fyllningen

Koka upp vatten i en stor kastrull och blanchera spenaten snabbt i 1min. Sila av och kläm ur vätskan. Hacka spenaten lätt.
Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt, bakpulver, ägg och olja. Salta och vispa ihop till en smet. Vänd i spenaten.

3
Färdig

Gör pajen

Vispa upp ägg, mjölk och olja i en liten skål. Denna blandning kommer du pensla arken och pajen med.
Placera ett filodegsark på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandningen lätt. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera. Placera fyllning läng med ena långsidan, ca 4-5 msk. Rulla ihop. Placera rullen i formen och fortsätt så tills fyllningen är slut och du fått en snäcka.

4
Färdig

Grädda

Pensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad.

5
Färdig

Låt svalna något och servera sedan tillsammans med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Föregående
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Bowl med sötpotatisnudlar
Nästa
Bowl med sötpotatisnudlar
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Föregående
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan
Bowl med sötpotatisnudlar
Nästa
Bowl med sötpotatisnudlar

Kommentera