• Hem
  • Frukost
  • Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola
0 0
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Torra ingredienser
10 dl Havregryn
1 dl Solrosfrön
3 msk Chiafrön
3 dl Hasselnötter
1 dl Pecannötter
Blöta ingredienser
1.5 dl Jordnötssmör krämig och osötad
1 dl Ljus sirap alternativt honung
0.5 dl Vatten
1 nypa Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola

  • 50
  • Lätt

Ingredienser

  • Torra ingredienser

  • Blöta ingredienser

Steg

Dela

Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola! Enkel och smarrig granola bakad med jordnötsmör. I den här granolan har jag hasselnötter och pekannötter, men det går lika bra med t.ex mandlar och cashewnötter.

Servera granolan tillsammans med krämig grekisk yoghurt, honung och kanelstekta äpplen.

Steg

1
Färdig

Prepp

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Färdig

Blanda ihop

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda jordnötssmör, sirap, vatten och salt och värm upp tills det blir en krämig smet, vi vill bara att jordnötssmöret ska lösas upp. Vänd ner de blöta i de torra och arbeta in med händerna.

3
Färdig

Rostas

Sprid ut på plåten och rostas is 30-45 minuter tills granolan är helt torr. Rör om var 10e minut. Du kan sänka värmen efter minuter och förlänga tiden där efter tills granolan är torr.

4
Färdig

Förvara

Förvara granolan torrt och svalt i en sluten burk.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sojabitar med cashewnötter - Vegetarisk wok
Föregående
Sojabitar med cashewnötter – Vegetarisk wok
Vegetarisk vårrullepaj
Nästa
Vegetarisk vårrullepaj
Sojabitar med cashewnötter - Vegetarisk wok
Föregående
Sojabitar med cashewnötter – Vegetarisk wok
Vegetarisk vårrullepaj
Nästa
Vegetarisk vårrullepaj

Kommentera