Ingredienser
-
Torra ingredienser
- 10 dl Havregryn
- 1 dl Solrosfrön
- 3 msk Chiafrön
- 3 dl Hasselnötter
- 1 dl Pecannötter
-
Blöta ingredienser
- 1.5 dl Jordnötssmörkrämig och osötad
- 1 dl Ljus sirapalternativt honung
- 0.5 dl Vatten
- 1 nypa Salt
Steg
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola! Enkel och smarrig granola bakad med jordnötsmör. I den här granolan har jag hasselnötter och pekannötter, men det går lika bra med t.ex mandlar och cashewnötter.
Servera granolan tillsammans med krämig grekisk yoghurt, honung och kanelstekta äpplen.
Steg
1 Färdig | PreppSätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2 Färdig | Blanda ihopBlanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda jordnötssmör, sirap, vatten och salt och värm upp tills det blir en krämig smet, vi vill bara att jordnötssmöret ska lösas upp. Vänd ner de blöta i de torra och arbeta in med händerna. |
3 Färdig | RostasSprid ut på plåten och rostas is 30-45 minuter tills granolan är helt torr. Rör om var 10e minut. Du kan sänka värmen efter minuter och förlänga tiden där efter tills granolan är torr. |
4 Färdig | FörvaraFörvara granolan torrt och svalt i en sluten burk. |