• Hem
  • Frukost
  • Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola
0 0
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Torra ingredienser
10 dl Havregryn
1 dl Solrosfrön
3 msk Chiafrön
3 dl Hasselnötter
1 dl Pecannötter
Blöta ingredienser
1.5 dl Jordnötssmör krämig och osötad
1 dl Ljus sirap alternativt honung
0.5 dl Vatten
1 nypa Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola

  • 50
  • Lätt

Ingredienser

  • Torra ingredienser

  • Blöta ingredienser

Steg

Dela

Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola! Enkel och smarrig granola bakad med jordnötsmör. I den här granolan har jag hasselnötter och pekannötter, men det går lika bra med t.ex mandlar och cashewnötter.

Servera granolan tillsammans med krämig grekisk yoghurt, honung och kanelstekta äpplen.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Prepp

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Färdig

Blanda ihop

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda jordnötssmör, sirap, vatten och salt och värm upp tills det blir en krämig smet, vi vill bara att jordnötssmöret ska lösas upp. Vänd ner de blöta i de torra och arbeta in med händerna.

3
Färdig

Rostas

Sprid ut på plåten och rostas is 30-45 minuter tills granolan är helt torr. Rör om var 10e minut. Du kan sänka värmen efter minuter och förlänga tiden där efter tills granolan är torr.

4
Färdig

Förvara

Förvara granolan torrt och svalt i en sluten burk.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Sojabitar med cashewnötter – Vegetarisk wok
Nästa
Vegetarisk vårrullepaj
Föregående
Sojabitar med cashewnötter – Vegetarisk wok
Nästa
Vegetarisk vårrullepaj

Kommentera