2 0
Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Torskfile
25 g Smör
Salt
Sås
50 g Smör
2 dl Vispgrädde
1 dl Créme Fraiche
1 st Citron
Salt
Tillbehör
500 g Färsk potatis
100 g Sugar snaps
4 tsk Stenbitsrom

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps

  • 40
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Sås

  • Tillbehör

Directions

Share

Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps. En enkel och god somrig fiskrätt fiskrätt som går snabbt att laga. Den syrliga såsen på fyra ingredienser gifter sig perfekt med fisken och tillsammans med resterande tillbehör blir det en väldigt god rätt.

Det är också väldigt gott att pressa potatisen.

Steps

1
Done

Potatisen

Börja med att skrubba potatisen och koka den i saltat vatten.

2
Done

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring och creme fraiche (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med mer saft och citron.

3
Done

Fisken och sugar snaps

Salta och torka av fisken. Det blir bäst att steka torr torsk i en varm panna.
Stek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Salta lätt. Torsken ska ha en innertemperatur på ca 50-52 grader.
Blanchera sugar snapsen - lägg ner i kokande vatten i en minut och sila sedan av.

4
Done

Servering

Servera fisken med såsen, potatis, sugar snaps och stenbitsrom eller annan rom.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Svalkande strawberry daiquiri
next
Hemmagjord falafel
previous
Svalkande strawberry daiquiri
next
Hemmagjord falafel

Add Your Comment