2 0
Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Torskfile
25 g Smör
Salt
Sås
50 g Smör
2 dl Vispgrädde
1 dl Créme Fraiche
1 st Citron
Salt
Tillbehör
500 g Färsk potatis
100 g Sugar snaps
4 tsk Stenbitsrom

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps

  • 40
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

  • Sås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps. En enkel och god somrig fiskrätt fiskrätt som går snabbt att laga. Den syrliga såsen på fyra ingredienser gifter sig perfekt med fisken och tillsammans med resterande tillbehör blir det en väldigt god rätt.

Det är också väldigt gott att pressa potatisen.

Steg

1
Färdig

Potatisen

Börja med att skrubba potatisen och koka den i saltat vatten.

2
Färdig

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring och creme fraiche (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med mer saft och citron.

3
Färdig

Fisken och sugar snaps

Salta och torka av fisken. Det blir bäst att steka torr torsk i en varm panna.
Stek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Salta lätt. Torsken ska ha en innertemperatur på ca 50-52 grader.
Blanchera sugar snapsen - lägg ner i kokande vatten i en minut och sila sedan av.

4
Färdig

Servering

Servera fisken med såsen, potatis, sugar snaps och stenbitsrom eller annan rom.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Svalkande strawberry daiquiri
Nästa
Hemmagjord falafel
Föregående
Svalkande strawberry daiquiri
Nästa
Hemmagjord falafel

Kommentera