• Hem
  • Fisk & Skaldjur
  • Smörstekt torsk med färskpotatis, gräddsås med brynt smör och sockerärtor
1 0
Smörstekt torsk med färskpotatis, gräddsås med brynt smör och sockerärtor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Torskfile
25 g Smör
Salt
Sås
75 g Smör
3 dl Vispgrädde
0.5 st Citron
Salt
Tillbehör
500 g Färsk potatis
100 g Sockerärtor
4 tsk Stenbitsrom

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smörstekt torsk med färskpotatis, gräddsås med brynt smör och sockerärtor

  • 40
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

  • Sås

  • Tillbehör

Steg

Dela

En enkel och god fiskrätt med smörstekt torsk, färsk potatis, en sås som är gjord på 4 ingredienser och sockerärtor. Jag duttade även på lite rom och ringlade över en persiljeolja. Det är inget krav men det gör det lite extra gott. Recept på alla olika tillbehör finns nedan 🙂

 

Nu hade jag inte det till, men passar nog bra med ett syrlig sallad till. T.ex gurksallad.

Steg

1
Färdig

Potatisen

Börja med att skrubba potatisen och koka den i saltat vatten.

2
Färdig

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då.

3
Färdig

Fisken och sockerärtorna

Stek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Salta lätt.
Gör rent pannan efter fisken och stek sockerärtorna lätt, bara så de får lite yta men behåller krispet.

4
Färdig

Servering

Servera fisken med såsen, potatis, sockerärtor, lite och rom! Kanske lite dill om du har det!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Svalkande strawberry daiquiri
Nästa
Hemmagjord falafel
Föregående
Svalkande strawberry daiquiri
Nästa
Hemmagjord falafel

Kommentera