0 0
Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g Jordgubbar frysta
1 dl Vatten
2 dl Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor

  • 30
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Supergod jordgubbssirap som är jättegod att ringla över yoghurt eller ha till pannkakor ? Sirapen håller i ca 1 månad om du förvarar den i en stängd burk, men tror den kommer gå åt snabbare en så för den är väldigt god! Receptet ger ca 4 dl sirap och konsistensen är likt lönnsirap..alltså inte tjock som ljus eller mörk sirap som man bakar med.

Har ett annat recept på apelsinsirap som är riktigt gott här

Steps

1
Done

Koka upp de frysta jordgubbarna med 1 dl vatten tills jordgubbarna har löst upp sig. Du kan hjälpa till att mosa dem.

2
Done

Sila av jordgubbarna och lägg tillbaka jordgubbssåsen i kastrullen. Koka upp med 2 dl socker i ca 10 min på medelvärme. Rör om då och då.

3
Done

Låt svalna och förvara sedan i en burk.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
färsfylld aurbergine
previous
Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt
panerad avokado
next
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs
färsfylld aurbergine
previous
Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt
panerad avokado
next
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs

Add Your Comment