0 0
God blåbärspaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajskal
1.5 dl Havregryn
ca 3.5 dl Vetemjöl
3 msk Strösocker
125 g Smör
1 msk Kallt vatten
Fyllning
500 g Frysta blåbär
2 msk Majsstärkelse
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
Smul att toppa med
25 g Smör
1.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
Tillbehör
Vaniljsås

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

God blåbärspaj

  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Pajskal

  • Fyllning

  • Smul att toppa med

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

En hembakad och god blåbärspaj med krispig botten och vaniljsås. Pajen går både att göra på frysta och färska bär, men jag själv använde frysta. Det går även bra att frysa in blåbärspajen i bitar för att sedan ta fram när man blir sugen.

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Pajskal

Nyp ihop smör, mjöl och havregryn. Tillsätt socker och vatten och arbeta ihop till en deg. Känns den för smörig så tillsätt mer mjöl. Är den lite torr så tillsätt lite lite vatten. Tryck sedan ut degen i en pajform (23-24cm ungefär). Ställ degen i kylen en stund medan du värmer ugnen till 200 g. Förgrädda sedan skalet i ca 10 min.

2
Färdig

Fyllning

Blanda ihop frysta blåbär, socker, majstärkelse och vaniljsocker.

3
Färdig

Smul

Nyp ihop mjöl, farin socker, strösocker och smör till en till smul.

4
Färdig

Grädda pajen

Häll i blåbären i pajskalet och toppa med smulet. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter. Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljsås eller vaniljvisp.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gnocchi i parmesansås
Föregående
Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås
hemmagjord paella med skaldjur
Nästa
Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo
gnocchi i parmesansås
Föregående
Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås
hemmagjord paella med skaldjur
Nästa
Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo

Kommentera