0 0
Krispig hemmagjord gnocchi med  parmesansås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 st medelstora Mjölig potatis
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 st Ägg
Sås
2 dl riven Parmesan
3 dl Vispgrädde
30 g Smör
Peppar
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås

  • 2h och 25 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Sås

Steg

Dela
Annons:

Hemmagjord gnocchi och krispig gnocchi. Det är så otroligt gott och inte så svårt som man man tro. Det som tar tar lite tid är att potatisen ska kokas och sedan svalna innan man kan göra degen. Men det är det värt! Jag vände hälften av gnocchin i en parmesansås med brynt smör och blandade med naturella. Så gott!

 

Använd mjölig potatis men hittar du inte det så går det även bra med lite större färsk potatis.

Steg

1
Färdig

Gnocchi

Koka 4 st medelstora potatisar med skalet på. Anledningen till att man kokar med skalet på är för att inte få in för mycket vatten i potatisen. När potatisen är färdigkokt, låt den svalna en aning så att du kan skala den.
Riv eller pressa potatisen i en bunke och låt svalna till rumstemperatur.

2
Färdig

Knäck ner 1 ägg i den rivna potatisen och tillsätt sedan mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg som går precis går ihop. Lägg över degen på ett mjöligt bord och arbeta i ca 1 min. Arbeta inte degen för mycket då kan gnoccin bli för stabbig, max 1 min ungefär.

3
Färdig

Täck degen med en ren kökshanduk. Ta ca 1 mandarin storlek av degen och rulla ut till en avlång remsa. Skär gnoccin i ca 1,5 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare).

4
Färdig

Koka upp saltat vatten.. Lägg ner gnoccin (inte alla åt gången) och koka dem till de flyter upp till ytan.
Stek sedan i både smör och olja på medelvärme tills de får fina yta och är färdiga inuti.

5
Färdig

Såsen

Brynt smör i en panna tillsammans med färskmalen peppar. Tillsätt sedan grädden under omrörning och sen även osten. Låt koka upp och smaka av. Vänd hälften av gnocchin i såsen och servera sedan gnocchi utan sås och med tillsammans, men en god sallad.

6
Färdig

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
svamppasta med smak av tryffel
Föregående
Svamppasta med smak av tryffel toppat med pangrattato
god blåbärspaj
Nästa
God blåbärspaj
svamppasta med smak av tryffel
Föregående
Svamppasta med smak av tryffel toppat med pangrattato
god blåbärspaj
Nästa
God blåbärspaj

Kommentera