0 0
Potato puré fries – potatismos pommes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
800 g Fast potatis
0.75 dl Majsstärkelse
0.75 dl Mjölk
0.75 tsk Salt
Tillbehör
4 dl Neutral olja att fritera i
Grillkrydda
Jalapenomajonnäs
1.5 dl Majonnäs
0.5 dl Jalapenos
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Potato puré fries – potatismos pommes

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

  • Jalapenomajonnäs

Steg

Dela
Annons:

Potato puré fries – potatismos pommes! Enkla pommes friters gjorda på potatismos. De blir frasiga utanpå och mjuka inuti. Jag vände pommesen och doppade i jalapenomajonnäs men här går det att variera båd krydda och dipp! Servera ganska direkt efter tillagningen då det blir mjuka om de står framme för länge.

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Koka potatisen

Skala potatisen och tärna dem i mindre bitar. Koka den sedan mjuk. Sila av den kokta potatisen och låt den ångas av i 2-3 minuter.

2
Färdig

Mosa potatisen med en potatisstomp. Tillsätt mjölk, salt och majstärkelse och mosa till ett fast mos. Lägg över hälften i en spritspåse.

3
Färdig

Fritera

Värm på olja i en djup kastrull. Spritsa ut moset på en tallrik till 5-6 cm långa stavar. (Det går bra att frysa in dem och fritera vid ett senare tillfälle. Friterar man dem frysta så blir de ännu frasigare!)

Lägg ner ett gäng åt gången i den varma oljan och fritera tills de blir gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg över alla i en skål och häll på grillkrydda. Skaka skålen så att alla blir täckta med grillkrydda.

4
Färdig

Servera

Servera pommesen direkt till valfri rätt! Doppa i jalapenodipp med ketchup eller annan dressing fungerar också bra!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar
Föregående
Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar

Kommentera