Ingredienser
- 2.5 dl Röda linser
- 3 msk Potatismjöl
- 1 dl Solrosfrön
- 2 msk Sesamolja1 msk till biffarna, 1 msk till såsen
- 2 st Morötter
- 2 st Vitlöksklyftor2 klyftor till biffarna, 1 klyfta till såsen
- 2-3 cm Ingefära
- 1 st Ägg
- 2 dl Majonnäs
- Salt
- Peppar
Steg
Gyllenbruna, sesamrullade linsbiffar som bara är att mixa ihop och steka. Blir väldigt goda och är inte så avancerade som man tror!
Steg
1 Färdig | LinsbiffarKoka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna. Låt de ligga i 10 minuter. |
2 Färdig | SåsUnder tiden linserna ligger i blöt, blanda ihop majonnäs, sesamolja, en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. |
3 Färdig | LinsbiffarHäll av linserna i ett tätt durkslag. Blanda ihop linserna med potatismjöl, solrosfrön, sesamolja, peppar och i en matberedare. Riv morötter, vitlök, ingefära och blanda ned i smeten. |
4 Färdig | Knäck i ägget och mixa till en grynig smet, den ska absolut inte vara slät. Smaka av med salt. |
5 Färdig | Forma till små biffar och vänd dem i sesamfrön. |
6 Färdig | Servera med exempelvis ris eller bulgur och en enkel sallad! |