0 0
Picklad blomkål med asiatiska smaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

0.5 kg Blomkålshuvud
2 dl Vatten
1 dl Farinsocker
0.5 dl Ättika
1 st Chili
1 st Vitlöksklyftor
1 st Lime
1 tsk Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Picklad blomkål med asiatiska smaker

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Picklad blomkål med asiatiska smaker. Sötsyrlig blomkål som passar perfekt som topping på t.ex tacos eller som tillbehör. Det är en 1-2-3 lag med chili, vitlök och lime i för lite extra sting och smak.

Den picklade blomkålen passar perfekt att servera till julbordet eller andra bufféer.

Steps

1
Done

Jag använder ett mindre blomkålshuvud på ca 0.5 kg. Använder du ett större behöver du nog mer lag.
Börja med att skiva blomkålen tunt. Finhacka chilin.

2
Done

Blanda farinsocker, vatten och ättika. Koka upp tills sockret löst upp sig. Vänd i chilin, pressad vitlök, limesaft och salt. Rör ihop. Smaka av och tillsätt mer syra ifall det behövs. Lägg över blomkålen i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen i minst 2-3h. Förvara sedan fortsatt i kylen. Blomkålen håller i ca 2 veckor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mjuk kola doppad i choklad
previous
Mjuk kola doppad i choklad
Baklavarullar - god baklava med valnötter
next
Baklavarullar – god baklava med valnötter
Mjuk kola doppad i choklad
previous
Mjuk kola doppad i choklad
Baklavarullar - god baklava med valnötter
next
Baklavarullar – god baklava med valnötter

Add Your Comment