0 0
Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Köttbullarna
500 g Fläskfärs
1 st Ägg
1 dl Panko
1.5 dl Mjölk
0.5 st Chili
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Ingefära
0.5 dl Persilja
1 msk Fisksås
1 msk Gochujang
1 msk Rapsolja
1 tsk Bakpulver
Salt
Vinägrett
2 st Lime
0.5 dl Vitvinsvinäger
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja
1 msk Japansk soya
1 msk Farinsocker
0.5 dl Rapsolja
Sallad
250 Risnudlar
1 st Paprika röd
2 st Morötter
3 st Salladslök
Salt
Rapsolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad

  • 35
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Köttbullarna

  • Vinägrett

  • Sallad

Directions

Share

Saftiga asiatiska köttbullar smaksatta med chili, vitlök, gochujang och ingefära. Otroligt saftiga och smakrika köttbullar. Jag lagade dem med fläskfärs med det går även bra med t.ex kycklingfärs. Till köttbullarna gjorde jag en syrlig vinägrett och en enkel nudelsallad.inge

Steps

1
Done

Förberedelser

Börja med att förbereda vinägretten och hacka alla grönsaker till nudelsalladen så har du det klart och kan fokusera på köttbullarna.
Vinägretten: blanda alla ingredienser i en skål.

2
Done

Köttbullarna

Låt panko svalla i mjölken i 5-6 minuter. Hacka under tiden chili och persilja. Riv ingefära.
Blanda färsen, ägg, ingefära, chili, pressad vitlök, bakpulver, persilja, japanska soya, fisksås, pankon, salt och gochujang. Gochujang är en koreansk chilipasta som är söt med lite sting i. Finns att köpa på välsorterade matbutiker som t.ex Ica Maxi eller i Asiatiska livsmedelsbutiker. Hittar du inte det går det bra med annan chilipasta (var försiktigt med mängden bara om den är stark).

3
Done

Rulla och stek köttbullarna

När alla ingredienser till köttbullarna är ordentligt gojsade. Rulla dem till bollar och stek sedan på medelvärme i olja. Stek tills de är genomstekta och gyllene. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisningarna. Sila av och blanda med grönsakerna som du hackat samt med lite salt och olja. Nudlarna kommer få smak av vinägretten.

4
Done

Servera köttbullarna med nudelsalladen och vinägretten!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tofish and chips - vegetarisk fish and chips
previous
Tofish and chips – vegetarisk fish and chips
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
next
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
Tofish and chips - vegetarisk fish and chips
previous
Tofish and chips – vegetarisk fish and chips
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
next
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat

Add Your Comment