0 0
Baklavarullar – god baklava med valnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

500 g Valnötter
2 tsk Vaniljsocker
500 g Filodeg
150 g Smör
Sockerlag
9 dl Strösocker
8 dl Vatten
2 skivor Citron

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Baklavarullar – god baklava med valnötter

  • 45 min
  • Medium

Ingredienser

  • Sockerlag

Steg

Dela

Baklavarullar – god baklava med valnötter. En variant på baklava som är vanlig i balkan. För att rulla ihop och få små skrynkliga rullar behöver du en lång pinne eller 2 mindre som du sätter ihop.

Medan baklavan fortfarande är värm öser du den med sockerlag. Baklavan suger upp sockerlagen och blir saftig.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Sockerlagen

Börja med sockerlagen då den behöver hinna svalna. Koka upp vatten och socker. När de kokat upp låt de koka på medelvärme i ca 7-8 min. Ställ åt sidan och sedan i kylen för att svalna helt.

2
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader och pensla en form 20x30 med olja.

3
Färdig

Fyllningen

Mixa 3/4 av nötterna och finhacka resten. Blanda valnötterna med vaniljsocker.

4
Färdig

Rulla baklavan

Smält smöret och förbered en pinne som du kan rulla med. Lägg ett filodegsblad på en ren yta. Pensla lätt med smör och placera ett andra blad ovanpå. Pensla även det bladet. Ta några msk fyllning och placera längs med långsidan och rulla ihop till en tight rulle. Dra ihop rullen som ett dragspel med hjälp av pinnen/pinnarna och placera på plåten. Fortsätt så tills fyllningen är slut. Dela rullarna i formen.

5
Färdig

Pensla resten av smöret på baklakav så att du inte har några torra ytor. Grädda baklavan i ca 20 min eller tills den är gyllene. När baklavan är klar häll över den avsvalnade eller kalla sockerlagen på den varma baklavan. Låt sedan baklavan suga åt sig sockerlagen i 2-3h innan du serverar. Förvara baklavan väl täckt kylen så håller den flera dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Picklad blomkål med asiatiska smaker
Nästa
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger
Föregående
Picklad blomkål med asiatiska smaker
Nästa
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger

Kommentera