0 0
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 st Äggvita
1 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 tsk Pepparmintarom
Röd färgpasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger

  • 110
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger. Maränger med röda ränder med smak av polkagris. För göra dessa behöver du en spritspåse, pepparmintarom och röd färgpasta. Du vispar upp marängerna som vanligt och smaksätter sedan med pepparmint. För att få till de röda ränderna gör du streck längs med spritspåsen innan du fyller påsen med marängvispet.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitan till ett fast vitt skum, vänd i strösockret lite åt gången under vispning. Vispa tills du har en fast och vit maräng, ca 5-7 min.

2
Färdig

Sikta ner florsockret och vänd ihop med slickepott. Vänd i pepparmintarom. Ta fram en spritspåse med en fin tyll . Gör 5-6 tunna streck längst med påsen med den röda färggelen. Smeta ut strecken lätt med en sked och fyll sedan påsen med marängen. Spritsa ut på en plåt.

3
Färdig

Grädda i ca 1-1.5h. Sänk värmen till 90 grader. Grädda tills marängerna är torra. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Baklavarullar – god baklava med valnötter
Nästa
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache
Föregående
Baklavarullar – god baklava med valnötter
Nästa
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache

Kommentera