0 0
Krispig tofu med parmesan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Tofu
4 dl Finriven parmesan
3 dl Panko
2 dl Mjölk
2 dl Majsstärkelse
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Lökpulver
Salt
Övrigt
Neutral olja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krispig tofu med parmesan

  • 60 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Krispig tofu med parmesan. Riktigt frasig tofu som jag kryddat med oregano, paprikapulver och parmesan. Panerade tofun i panko och friterade gyllene. Är tips är att fritera i en mindre kastrull så behöver du inte använda lika mycket olja.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Färdig

Panera tofun

Häll upp majstärkelse i ett fat, panko i ett annat och mjölk i ett annat. Salta tofun
Blanda riven parmesan i pankon och kryddorna (paprikapulver, lökpulver och oregano och salt) i mjölken. Det går självklart bra att använda vilken mjölk eller mjölkdryck man vill.

3
Färdig

Vänd tofun först i majstärkelse, sedan i mjölken och sist i pankon.
Fritera i en mindre kastrull så att du inte behöver mer än 3 dl olja. Fritera i omgångar tills de är gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Toppa med mer parmesan. Servera med förslagsvis sallad och caeasardressing!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linsbollar - snabblagade och goda
Föregående
Linsbollar – snabblagade och goda
Fluffiga saffranspannkakor - som att äta lussebullar
Nästa
Fluffiga saffranspannkakor – som att äta lussebullar
Linsbollar - snabblagade och goda
Föregående
Linsbollar – snabblagade och goda
Fluffiga saffranspannkakor - som att äta lussebullar
Nästa
Fluffiga saffranspannkakor – som att äta lussebullar

Kommentera