0 0
Frasiga rårakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Potatis Fast potatis är att föredra
Peppar
Salt
Neutral olja
Smör
Förslag på topping
Skagenröra
1 st Rödlök
2 dl Smetana
1 burk Tångrom
Gräslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasiga rårakor

  • 25 min
  • Serves 4
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Förslag på topping

Directions

Share

Riktigt krispig råraka som du kan servera med valfritt tillbehör. Antingen med skagenröra eller tångrom, rödlök, smetana och gräslök. Enkelt och gott! Jag använder ibland tångrom som är vegetariskt och ett lite billigare alternativ när jag använder rom men det funkar lika bra med en annan sort. Har du en matberedare så är det extra smidigt att riva din potatis i den istället för att göra det med ett rivjärn.

Stekt rårkakorna i rikligt med olja och smlr tills de blir riktigt krispiga och får god smak. Då är de som godast!

Steps

1
Done

Rårakor

Skala och finriv potatisen. Kläm ur vätska ur den rivna potatisen och blanda med salt i en bunke.

2
Done

Värm en panna. med smör. Klicka ut små plattar av den rivna potatisen. Platta till och forma medan de stekts. Stek på medelhög värme i olja och smör tills de blir gyllenbruna och riktigt krispiga.

3
Done

Servera

Servera med valfri topping.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kanelbullebollar med mandelmassa
previous
Kanelbullebollar med mandelmassa
Kavringsnittar med creme Fraiche, tångrom och rödlök
next
Kavringsnittar med creme fraiche, rödlök, dill och tångrom
Kanelbullebollar med mandelmassa
previous
Kanelbullebollar med mandelmassa
Kavringsnittar med creme Fraiche, tångrom och rödlök
next
Kavringsnittar med creme fraiche, rödlök, dill och tångrom

Add Your Comment