• Home
  • Övrigt
  • Enkel hemmagjord jordgubbssylt med syltsocker
0 0
Enkel hemmagjord jordgubbssylt med syltsocker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Jordgubbar
5 dl Syltsocker
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkel hemmagjord jordgubbssylt med syltsocker

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Jordgubbsylt gjort med syltsocker. Väldigt enkelt och snabbt! Det du ska tänka på är att om du kokar sylten längre så blir den lösare, kortare tid ger en fastare sylt. För att jordgubbssylten ska hålla längre är det viktigt att du rengör dina burkar noga. Du kan ha dem i ugnen på 100 grader innan du häller upp sylten för längre hållbarhet. Ett annat tips är också att ställa burkarna upp och ner direkt efter du hällt i sylten och låta dem stå så tills de svalnat. När den varma sylten fått kontakt med hela burken och locket, dör alla bakterier så att sylten håller längre.

Sylten håller i ca 6 månader om du varit noga med skummningen och rengöringen, men troligtvis hinner du äta upp sylten innan dess 😀

Steps

1
Done

Gör såhär

Ansa och skiva jordgubbarna i lite mindre bitar (beroende på hur stora de är). Lägg över dem i en stor kastrull och häll på syltsockret och vaniljsockret. Koka upp under omröring. Mosa jordgubbarna med gaffel, hur mycket du mosar beror på hur stora bitar du vill ha i sylten.
När sylten börjat koka kan du koka i ca 10 min för en lite lösare sylt och 3-4 min för en fastare sylt/marmelad. Jag kokande min i ca min och tyckte att de gav en bra konsistens.

2
Done

När syltet kokat klart. Ta bort de skummet som samlats på toppen med hjälp av en sked.
Häll sedan över syltet i välrengjorda burkar som du sluter ordentligt. Ställ sedan syltburkarna upp och ner på diskbänken tills de svalnat. Det gör så att sylten håller längre och ett vakuum skapas i burken. Förvara oöppnade burkar i skafferit och öppnande i kylskåp.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
grekisk yoghurt med jordgubbar och honung -vgod frukost
previous
Grekisk yoghurt med jordgubbar och honung
shakshuka med paprika
next
Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd
grekisk yoghurt med jordgubbar och honung -vgod frukost
previous
Grekisk yoghurt med jordgubbar och honung
shakshuka med paprika
next
Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd

2 Comments Hide Comments

Kan man göra på frysta jordgubbar? De brukar ju vattna ganska mycket när man tinar dem, men det kanske inte gör något? Man vill ju liksom inte hälla av all saft för där finns ju mycket smak 🤗 tänkte om man skulle öka mängden pektin eller något med frysta. mvh Malin

Hej! Det går absolut bra med frysta. Brukar köra 5 dl syltsocker på 1 kg frysta jordgubbar (tinar dem innan) men väl i kastrullen slänger jag ingen saft.

Add Your Comment