0 0
Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Burk hela tomater
3 st Schalottenlök
3 st Vitlöksklyftor
1 tsk Sambal oalek går att skippa om du ej vill ha hetta
5 st Paprika sivri
100 g Fetaost
1 tsk Paprikapulver
1 dl Persilja
Ägg antalet som du vill ha
Rapsolja att steka i
Salt
Peppar
Tillbehör
Brödskivor
Olivolja
Flingsalt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd

  • 25
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Shakshuka, sommarens kanske bästa mat? En tomatsås som du kan krydda lite som du vill, har du någon grönsak hemma så kan du ha i den t.ex paprika, zucchini, lök, osv. Sedan kläcker du i några ägg som får pocheras och toppar med fetaost, persilja och chili om du vill! Ät med bröd eller korv, halloumi eller något annat till om du vill!

Shakshuka är en tunisisk  rätt som lagas mycket i nordafrika och mellanöstern. I balkan finns det en liknande rätt som heter satarash, som lagas med stekta tomater, paprika, lök och ägg bland annat. Det äter jag alltid i Serbien med farmors färska grönsaker!

Steg

1
Färdig

Shakshuka

Hacka löken och fräs den i olja tills den mjuknat något. Pressa i vitlöken och ha i sambal oealek, fräs lite till. Ha sedan i burken med hela tomater, mosa tomaterna lätt med spateln (se bild). Salta och peppra, ha i lite socker om det behövs och paprikapulver. Låt puttra i 2-3 min. Ha sedan i skivad sivri paprika (vanlig paprika går också) och låt puttra i ca 10 min.

2
Färdig

Smaka av så tomatsåsen har en bra balans. Knäck sedan i antalet ägg du vill ha. Låt sedan äggen pocheras i såsen. Har du lock på så räcker med 4 min ungefär och då blir gulan inte lika rinnig. Gör du utan lock så får du en lite lösare äggula och det kan ta lite längre tid för äggen att bli färdiga.

3
Färdig

Bröd

Ringla olivolja över antalet brödskivor som du vill ha. Rosta sedan i en torr panna. Smula över lite flingsalt och ät tillsammans med shakshukan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemgjord jordgubbssylt
Föregående
Enkel hemmagjord jordgubbssylt med syltsocker
galette med äpplen kolasås och vaniljglass
Nästa
Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass
hemgjord jordgubbssylt
Föregående
Enkel hemmagjord jordgubbssylt med syltsocker
galette med äpplen kolasås och vaniljglass
Nästa
Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass

Kommentera