• Hem
  • Helgmat
  • Krämig kyckling pasta – enkelt och väldigt gott
0 0
Krämig kyckling pasta – enkelt och väldigt gott

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
600 g Kycklinglårfilé
4 dl Vispgrädde
5 dl Kycklingbuljong byt ut mot grönsaksbuljong för vego
1.5 dl Soltorkade tomater
2 st Vitlöksklyftor
3 nävar Spenat
1 msk Tomatpure
1 st Paprika röd
1 st Schalottenlök
2 msk Smör att steka i
500 g Pasta
Majsstärkelse att reda med
Rapsolja att steka i
Kryddor
1 msk Oregano
1 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
1 msk Lökpulver
1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Peppar
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig kyckling pasta – enkelt och väldigt gott

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kryddor

Steg

Dela
Annons:

Superkrämig och smakrik kyckling pasta med kycklinglårfilé, soltorkade tomater och spenat. Jag serverade pastan med fettuchine men det går bra med vilken sorts pasta. För en vegetarisk variant så skulle jag byta ut kycklingen mot soyafiléer, men går också utmärkt med enbart såsen!

Steg

1
Färdig

Stek kycklingen

Blanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. Kycklingen behöver inte vara helt färdigstekt då den kommer gå klart i såsen. Kör du på kycklingfilé som är tjockare kan du behöva köra klart den i ugnen men jag rekommenderar lårfilé som är saftigare.

2
Färdig

Rengör pannan som du stekt kycklingen i. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, och tomatpuré och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och soltorkade tomater som du delar i något mindre bitar. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan.

3
Färdig

Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Tillsätt spenaten och sen även kycklingen. Låt kycklingen småputtra i såsen i 5-7 min tills filéerna är klara och pastan är klar.
Servera såsen med pastan (jag doppar portionsvis pastan i såsen) men det går att servera som man vill. Toppa med parmesan. Smaklig måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
Föregående
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
Nästa
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
Föregående
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
Nästa
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)

Kommentera