• Home
  • Helgmat
  • Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
2 0
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Kycklinglårfilé
4 dl Vispgrädde
5 dl Kycklingbuljong byt ut mot grönsaksbuljong för vego
1.5 dl Soltorkade tomater
2 st Vitlöksklyftor
3 nävar Spenat
1 msk Tomatpure
1 st Paprika röd
1 st Schalottenlök
2 msk Smör att steka i
500 g Pasta
Majsstärkelse att reda med
Rapsolja att steka i
Kryddor
1 msk Oregano
1 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
1 msk Lökpulver
1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Peppar
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kryddor

Directions

Share

Smakrik och krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Jag serverade pastan med penne men det går bra med vilken sorts pasta. Dock jag varmt rekommendera penne då de suger in såsen väldigt. För en vegetarisk variant så skulle jag byta ut kycklingen mot soyafiléer, men går också utmärkt med enbart såsen och grönsakerna.

Den här pastan passar perfekt till både helg och vardags. Toppa gärna med parmesan.

Steps

1
Done

Stek kycklingen

Blanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. Kycklingen behöver inte vara helt färdigstekt då den kommer gå klart i såsen. Kör du på kycklingfilé som är tjockare kan du behöva köra klart den i ugnen men jag rekommenderar lårfilé som är saftigare.

2
Done

Rengör pannan som du stekt kycklingen i. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, och tomatpuré och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och soltorkade tomater som du delar i något mindre bitar. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan.

3
Done

Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Tillsätt spenaten och sen även kycklingen. Låt kycklingen småputtra i såsen i 5-7 min tills filéerna är klara och pastan är klar.
Servera såsen med pastan (jag doppar portionsvis pastan i såsen) men det går att servera som man vill. Toppa med parmesan. Smaklig måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
previous
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
next
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
previous
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)
next
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)

6 Comments Hide Comments

Är så otroligt glad att jag hittat detta recept. Jag tyckte de var så gott att det i första tugga blev min favoritmat! Har nu gjort maträtten 4 gånger och tycker den fortfarande är lika god. Tack!

En ny favorit!! Blev ganska hot med cayennepepparn, nästa gång minskar jag på den så det blir mer barnvänligt 🙂

Jättegod smak men tyvärr alldeles för stark för övriga familjen. Kommer minska rejält på cayennepeppar nästa gång.

Tack Emilia!

Add Your Comment