0 0
Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 g Högrev
2 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
2 st lagerblad
2 msk Balsamvinäger
1 msk Strösocker
3 tsk Kummin
2 msk Paprikapulver
0.75 tsk Cayennepeppar eller mer baserat på hur starkt du vill ha det
1 msk Timjan
1 tsk Lökpulver
1 tsk Pepparmix
2 tärningar Kycklingbuljong koka upp i en liter vatten
Nokedli (2 portioner)
2.5 dl Vetemjöl
2 st Ägg
0.25 tsk Salt
0.75 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ungersk gulasch med nokedli (ungersk pasta)

  • 125 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Nokedli (2 portioner)

Directions

Share

En mustig och god ungersk gulasch med högrev. Till gulaschen serverade jag nokedli som är ungersk pasta. Nokedli är ungefär som klimpar av pasta. Jättegott till! Orkar man inte göra nokedli så är det supergott att servera gulaschen med gnocci, pasta eller potatis. Grytan jag använder finns här. 

Gulasch är en optimal rätt till hösten när man vill göra något värmande och gott. Passa på att göra en större sats så räcker det i flera dagar, men det går även bra att frysa in gulaschen och värma på senare.

Video på hur man gör nokedli här.

Steps

1
Done

Gulasch

Tärna köttet och hacka löken. Koka upp kycklingbuljongstärningarna i 1 liter vatten. Salta och peppra köttet och bryn det i en panna på hög värme så att det får yta. Lägg över i en stor kastrull som du ska koka gulaschen i. Bryn sedan löken i samma panna i olja på medelvärme tills den mjuknat något - ca 3-4 min. Lägg även över löken i kastrullen.

2
Done

Gulaschen

Mortla kumminfröna om du inte har malen kummin och rosta sedan tillsammans med de andra kryddorna i samma panna som du stekt lök och kött. Smakerna i kryddorna förhöjs när de rostas. Rör om så att de inte bräns och rosta ej på för hög värme. Efter 3-4 min, hall på 2 dl av kycklingbuljongen för att deglaza pannan. Häll över allt i kastrullen.

3
Done

Gulaschen

Ha nu i tomatpure, resten av kycklingbuljongen, pressad vitlök, balsamvinäger, lagerblad och socker. Koka upp på hög värme och sänk sedan till låg (5/9 hade jag). Låt nu gulaschen puttra i 1.5h. Rör om då och då. När det är 30 min kvar kan du börja med nokedli eller ditt tillbehör.
Smaka av gulaschen med salt och peppar och smaka av köttet så att det är mört. Vill du att grytan ska koka ner med kan du koka ner den mer och vill du ha den lösare kan du tillsätta mer buljong.

4
Done

Nokedli

Blanda mjöl och salt. Knäck i äggen. Blanda. Häll i vattnet. Blanda till en trög och kletig deg med en slev. Låt degen vila i 10-15 min. Degen kommer kännas kletig men inte för blöt.

5
Done

Koka nokedli

Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg över degen på en blöt skärbräda eller något annat platt. Ta en sked och doppa den i det kokande vattnet. (du står alltså med skärbrädan övanför kastrullen) Platta till och gör degen kletigare med vattnet och klicka i små bitar av degen åt gången. Gör ett par matskedar åt gången. När degen flyter upp till utan så är de klara. Det finns ett verktyg för detta men det här sättet funkar också även om det är något pilligt. Kolla gärna en youtubevideo som jag bifogat ovan om det känns krångligt. Mitt enda tips är att inte skicka ner för stora degbitar i vattnet utan försök göra degen tillräckligt kletig och dela den smått med hjälp av skeden.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, spenat och paprika
previous
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
Veganska nuggets på kikärtor
next
Veganska nuggets på kikärtor
krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, spenat och paprika
previous
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
Veganska nuggets på kikärtor
next
Veganska nuggets på kikärtor

Add Your Comment