0 0
Kladdig brownie med chokladkräm och god topping

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150g Choklad (100g smält och 50g hackad)
0.75 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2.5 msk Kakao
3 st Ägg
140g Smör
2.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
200 g till krämen Mörk choklad
2 dl till krämen Vispgrädde

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kladdig brownie med chokladkräm och god topping

  • 35 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Brownie med chokladkräm och massor av topping. Måste nog säga att brownie ligger väldigt högt på min efterrättsfavorit-lista, typ topp 3! Man behöver självklart inte maxa den med massa god topping för den är god utan också. Önskar verkligen jag kunde bjuda er alla på en bit ?
Om du bara fick välja en efterrätt/bakverk vad hade du då valt?

Steps

1
Done

Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form.

2
Done

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.

3
Done

Vispa smöret med socker och vaniljsocker Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna.

4
Done

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-40min. Tiden beror på hur kladdig du vill ha den, för mig räckte det med 30min.

5
Done

Chokladkräm

Värm grädden till kokpunkten. Blanda ner chokladen så att den smälter. Låt krämen stelna i kylen, rör om då och då. (Jag gjorde kakan och krämen kvällen innan). När det är dags att garnera - vispa upp krämen med en elvisp (tillsätt 1-1,5dl vispgrädde vid visningen för en lite lösare kräm).
Spritsa eller bre över kakan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Majsfritters med bönsallad
previous
Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche
Havrescones
next
Äppelscones
Majsfritters med bönsallad
previous
Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche
Havrescones
next
Äppelscones

Add Your Comment