0 0
Kycklingsoppa med vermicelli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0.5 st Gullök
1 st Morötter
125 g Rotselleri
2 tärningar Kycklingbuljong
1.5 liter Vatten
10 st Pepparkorn
200 g Kycklinglårfilé
2 st lagerblad
1 dl Vermicelli
Örtsalt
1 msk Bladpersilja valfritt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kycklingsoppa med vermicelli

  • 35 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Enkel och god kycklingsoppa med vermicelli. Perfekt en kall vinterdag. Jag har i morot och rotselleri men det går t.ex också bra med potatis. Vill du göra soppan helt vegetarisk går det utmärkt också. Uteslut kycklingen och byt ut buljongen med grönsaksbuljong.

Steps

1
Done

Skala och tärna moroten och rotsellerin. Hacka löken.
Fräs löken, moroten och rotsellerin i en kastrull tills de mjuknat något. Smula ner buljongtärningarna, pepparkornen och lagerbladen, häll på vattnet och koka upp. Vänd sedan i kycklingen och låt koka i 15 minuter.

2
Done

Ta ut kycklingen och dra isär den i strimlor med kniv och gaffel.
Vänd i vermicelli i soppan och koka tills den är klar. Smaka av soppan med örtsalt och vänd i kycklingstrimlorna. Ta ut lagerbladen.

3
Done

Servera soppan mede gott bröd! Bit inte i pepparkornen utan plocka ur dem!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Asiatisk rödkålssallad
previous
Asiatisk rödkålssallad
Apelsinchokladtårta - tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
next
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Asiatisk rödkålssallad
previous
Asiatisk rödkålssallad
Apelsinchokladtårta - tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
next
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

Add Your Comment