0 0
Kycklingsoppa med vermicelli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
0.5 st Gullök
1 st Morötter
125 g Rotselleri
2 tärningar Kycklingbuljong
1.5 liter Vatten
10 st Pepparkorn
200 g Kycklinglårfilé
2 st lagerblad
1 dl Vermicelli
Örtsalt
1 msk Bladpersilja valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingsoppa med vermicelli

  • 35 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Enkel och god kycklingsoppa med vermicelli. Perfekt en kall vinterdag. Jag har i morot och rotselleri men det går t.ex också bra med potatis. Vill du göra soppan helt vegetarisk går det utmärkt också. Uteslut kycklingen och byt ut buljongen med grönsaksbuljong.

Steg

1
Färdig

Skala och tärna moroten och rotsellerin. Hacka löken.
Fräs löken, moroten och rotsellerin i en kastrull tills de mjuknat något. Smula ner buljongtärningarna, pepparkornen och lagerbladen, häll på vattnet och koka upp. Vänd sedan i kycklingen och låt koka i 15 minuter.

2
Färdig

Ta ut kycklingen och dra isär den i strimlor med kniv och gaffel.
Vänd i vermicelli i soppan och koka tills den är klar. Smaka av soppan med örtsalt och vänd i kycklingstrimlorna. Ta ut lagerbladen.

3
Färdig

Servera soppan mede gott bröd! Bit inte i pepparkornen utan plocka ur dem!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Asiatisk rödkålssallad
Föregående
Asiatisk rödkålssallad
Apelsinchokladtårta - tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Nästa
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Asiatisk rödkålssallad
Föregående
Asiatisk rödkålssallad
Apelsinchokladtårta - tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Nästa
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

Kommentera