0 0
Kycklingsoppa med vermicelli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
0.5 st Gullök
1 st Morötter
125 g Rotselleri
2 tärningar Kycklingbuljong
1.5 liter Vatten
10 st Pepparkorn
200 g Kycklinglårfilé
2 st lagerblad
1 dl Vermicelli
Örtsalt
1 msk Bladpersilja valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingsoppa med vermicelli

  • 35 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Enkel och god kycklingsoppa med vermicelli. Perfekt en kall vinterdag. Jag har i morot och rotselleri men det går t.ex också bra med potatis. Vill du göra soppan helt vegetarisk går det utmärkt också. Uteslut kycklingen och byt ut buljongen med grönsaksbuljong.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Skala och tärna moroten och rotsellerin. Hacka löken.
Fräs löken, moroten och rotsellerin i en kastrull tills de mjuknat något. Smula ner buljongtärningarna, pepparkornen och lagerbladen, häll på vattnet och koka upp. Vänd sedan i kycklingen och låt koka i 15 minuter.

2
Färdig

Ta ut kycklingen och dra isär den i strimlor med kniv och gaffel.
Vänd i vermicelli i soppan och koka tills den är klar. Smaka av soppan med örtsalt och vänd i kycklingstrimlorna. Ta ut lagerbladen.

3
Färdig

Servera soppan mede gott bröd! Bit inte i pepparkornen utan plocka ur dem!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Asiatisk rödkålssallad
Nästa
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Föregående
Asiatisk rödkålssallad
Nästa
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

Kommentera