0 0
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Chokladbotten
2 dl Kakao
5 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1.5 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
2 dl Rapsolja
4 dl Mjölk
1 dl Kaffe
Apelsinchokladmousse
400 g Marabou apelsinkrokant
1 apelsin Apelsinskal
6 dl Grädde
Ganache
2 dl Grädde
200 g Mörk apelsinchoklad går bra med vanilj mörk choklad också
Topping
Färska bär
Choklad

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Chokladbotten

  • Apelsinchokladmousse

  • Ganache

  • Topping

Steg

Dela

Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache.  Saftiga chokladbottnar tillsammans med en moussse, ganache och bär. Tårtan är gjord i en 20 cm form och jag har använt mig utan en tårting för att montera tårtan. Det gör det enklar att få fina kanter. Supergod och saftig chokladtårta!

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Chokladbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Fördela smeten i springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25-40 min. Exakt hur länge beror på ugn. Men håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 30 min, då blev de riktigt saftiga.

Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Färdig

Apelsinchokladmousse

Hacka chokladen och lägg ner den i en skål . Värm på 2/3 av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Riv ner skalet från apelsin. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa upp resterande tredjedel av grädden och vänd ner i chokladbladningen. Häll upp moussen i spritspåsar och låt den sätta sig i kylen.

*Skulle din mousse kännas för lös när du ska montera tårtan så kan du vispa upp den litagrann.

3
Färdig

Mörkchokladganache - gör någon 1-2h innan du ska spackla tårtan

Bryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på.

4
Färdig

Montera tårtan

Montera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då.

Dela varje botten i 2 lager och fördela moussen mellan alla lager. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen.
Spackla tårtan med ganachen när den stått till sig. Täck sidorna och toppa med massor av färska bär. Förvara tårtan i kylen. Den blir verkligen saftig och god när den fått sätta sig i några timmar! Hoppas du gillar tårtan <3

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Kycklingsoppa med vermicelli
Nästa
Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar
Föregående
Kycklingsoppa med vermicelli
Nästa
Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar

Kommentera