0 0
Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Köttbullarna
500 g Blandfärs
4 st Salladslök
1 msk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
1 dl Panko eller vanligt ströbröd
1 dl Ljummet vatten
1 st Ägg
Salt
Peppar
Glaze
0.5 dl Japansk soya
0.5 dl Farinsocker
2 msk Hoisinsås
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Ingefära
1 msk Neutral olja
0.75 dl Vatten
0.25 tsk Chilipulver
Peppar
Topping
1 msk Sesamfrön
2 st Salladslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar

  • 30 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Köttbullarna

  • Glaze

  • Topping

Steg

Dela

Mongoliska köttbullar i smakrik och god glaze. Supergoda och passar perfekt att servera till en nudelsallad, med ris eller om rätt på en buffé. Köttbullarna tillagas i ugnen på drygt 10 minuter och undertiden gör du glazen. Till köttbullarna använde jag blandfärs men det går lika bra att göra den på annan färs t.ex formbar sojafärs, nötfärs eller kycklingfärs.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Köttbullarna

Sett ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda panko med vattnet i en liten skål. Blanda resten av ingredienserna till köttbullarna i en skål. Tillsätt pankon och blanda ihop till en massa. Forma köttbullarna till bollar, ca 1 msk per boll och placerna ut på plåten. Grädda köttbullarna i ca 12 min. De ska ha fått lite färg och vara geneomgräddade.

2
Färdig

Glazen

Blanda alla ingredienser i en panna utan att sätta på plattan innan alla ingredienser är i pannan. Låt de koka upp på svag värme och låt glazen fortsätta småputtra tills den tjockat till sig. Tar omkring 5-8 minuter.

3
Färdig

Vänd i hälften av köttbullarna i glazen (torka bort fett från köttbullarna om de hunnit stelna under köttbullen). Lägg över köttbullarna på ett fat och vänd resten av köttbullarna i glazen. Häll över glazen på köttbullarna och toppa med rostade sesamfrön och tunt skivad salladslök.

4
Färdig

Servera köttbullarna på en buffé eller tillsammans med ris eller nudlar och en god sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Nästa
Mjuk kola doppad i choklad
Föregående
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache
Nästa
Mjuk kola doppad i choklad

Kommentera