0 0
Mjuk kola doppad i choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

3 dl Vispgrädde
1.25 dl Ljus sirap
3 dl Strösocker
75 g Smör
150 g Mörk choklad

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mjuk kola doppad i choklad

  • 25 min
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Supergod mjuk och len kola doppad i choklad. Jag doppade kolan i 55% mörk choklad men det går bra att doppa i valfri. Vill du får en extra fin och glansig choklad kan du temperera chokladen innan. Hur du gör det kan du se här.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker och sirap och låt koka upp till 124-125 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig).

2
Färdig

När den uppnåt 125 grader häll då upp den i en brödfrom klädd med bakplåtpapper eller i silikonbalkar. Låt kolan svalna och stelna helt innan du delar den i rutor.

3
Färdig

Doppa kolan i choklad

Alternativ 1: Temperera chokladen innan du doppar den. Länk finns i beskrivningen ovan.
Alternativ 2: Doppa kolan utan att temperera.

Oavsett metod låt chokladen rinnan av ordentligt och placera edan kolan på ett bakplåtspapper.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar
Nästa
Picklad blomkål med asiatiska smaker
Föregående
Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar
Nästa
Picklad blomkål med asiatiska smaker

Kommentera