0 0
Svamprisoni med gremolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3.5 dl Risoni
2 tärningar Grönsaksbuljong
1 st Lök mindre lök
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Fond brynt schallottenlök
3 dl Grädde
500 g Champinjoner
25 g Smör
300 g Trattkantareller eller annan svamp
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Gremolata
2 dl Finriven parmesan
2 dl Bladpersilja
0.5 st Citron
0.5 dl Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Topping
Parmesan
Persilja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svamprisoni med gremolata

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Gremolata

  • Topping

Steg

Dela

Svamprisoni med gremolata. Krämig och god risoni med stekta trattkantareller och champinjoner. Det går bra med den svampen du får tag på. Har du egenplockade kantareller så kör på det! Det här är verkligen supergott och krämigt.

Steg

1
Färdig

Gremolata

Finhacka persilja och riv parmesan. Blanda med olivolja, citron och riven vitlök. Smaka av med salt.

2
Färdig

Risoni

Skiva och stek svampen. Låt den först svettas ut vätskan i en torr panna och tillsätt sedan smör, salt, peppar och vitlökspulver.
Ställ sedan åt sidan.

3
Färdig

Koka upp buljongtärningarna i 7.5 dl vatten. Fräs finhackad lök och vitlök i smör. Vänd ner risoni och tillsätt buljongen. Låt koka upp och puttra tills risonin nästan är klar. Vänd i fond, peppra och smaka av med salt. När risonin nästan är klar vänd i grädde och svampen (spara till topping).

4
Färdig

Servera

Servera risoning direkt. Toppa med mer stekt svamp, gremolata och parmesan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
Föregående
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
Tikka masala med kikärtor
Nästa
Tikka masala med kikärtor
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
Föregående
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
Tikka masala med kikärtor
Nästa
Tikka masala med kikärtor

Kommentera