• Home
  • Helgmat
  • Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips
0 0
Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Risotto
25 g Smör
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
3.5 dl Risottoris
3.5 msk Kantarellfond eller grönsaksfond
1.2 liter Vatten
Nymalen svartpeppar
4 dl Finriven parmesan
Trattkantareller
400 g Trattkantareller
1 st Vitlöksklyftor
25 g Smör
Salt
Peppar
Jordärtskockschips
300 g Jordärtskockor
1.5 dl Neutral olja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips

  • 50
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Risotto

  • Trattkantareller

  • Jordärtskockschips

Directions

Share

Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips. Krämig risotto med mycket parmesan som toppas med kantareller som jag stekt med persilja, vitlök och smör. För att få lite krisp friterad jag mandolinad jordärtskocka.

Vill du spara pengar så funkar det utmärkt att laga risotto på grötris.

 

Steps

1
Done

Risotto

Finhacka löken och vitlöken. Koka upp fonden i vattnet. Vi vill hålla fonden ljummen/varm.
Riv parmesanen.

2
Done

Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull eller djupare panna tillsammans med salt och peppar. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt.
Addera fonden lite åt gången. Låt koka in till 70% innan du tillsätter mer. Rör om regelbundet - nästan hela tiden. Du får inte lämna risotton ensam på spisen. Rör om och addera buljongen tills kornen är al dente. Spara lite buljong till slutet och addera tillsammans med parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.

3
Done

Jordärtskockschips

Skala och mandolina jorärtskockan i ca 2-3mm tjocka skivor.
Värm oljan i en liten kastrull. Fritera till de är gyllene. Låt rinna av med hushållspapper. Salta.

4
Done

Trattkantareller

Ansa kantarellerna och stek sedan i en panna tills de svettats ur vätskan. Tillsätt vitlök, smör och stek tills de fått yta. Salta och peppra.

5
Done

Servera

Servera risotton direkt när den är klar - toppa med svampen, mer parmesan och chipsen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sticky beef med paprika och ris
next
Risnudelsallad med räkor
previous
Sticky beef med paprika och ris
next
Risnudelsallad med räkor

Add Your Comment