0 0
Ugnrostade kycklingklubbor med potatis, rödbetor, broccoli och morot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
12 st Kycklingklubbor
1 tsk Paprikapulver
1 msk Grillkrydda
1 tsk Lökpulver
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Pepparmix
1 st Vitlöksklyftor
Fetoströra
150 g Fetaost
3 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Rotfrukter
3 st Rödbetor
2 st Morötter
600 g Fast potatis
2 st Rödlök
Broccoli
1 st Broccoli
2 dl Majonnäs
2 msk Sriracha
2 dl Panko
1 st Vitlöksklyftor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnrostade kycklingklubbor med potatis, rödbetor, broccoli och morot

  • 55 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Fetoströra

  • Rotfrukter

  • Broccoli

Steg

Dela
Annons:

Ugnrostade kycklingklubbor med potatis, rödbetor, broccoli och morot. En smidig rätt där allt tillagas på en plåt i ugnen. Till serverade jag fetaoströra som passar perfekt till de söta moröttern och rödbetorna. Att laga mat på plåt är ett smidigt sätt att ta tillvara på grönsaker som behöver användas. Det kan också minska mängden disk och spara tid!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Blanda alla kryddor i en liten skål. Gör små snitt i klubborna och massera in kryddbladningen. Pressa över vitlöken och ringla över olja. Lägg över klubborna på en plåt och sätt ugnen på 200 grader så att den värms upp medan du förbereder resten.

2
Färdig

Rotfrukterna + förrostning

Skala morötterna, rödlök och rödbetorna. Dela i klyftor och skivor. Gör samma sak med potatisen (men den behöver du inte skala). Vänd potatisklyftorna i lita olja och örtsalt och placera ut på plåten tillsammans med rödbetorna, rödlöken, morötterna och kycklingen.
Rosta kycklingen och rotfrukterna i 10-15 min.

3
Färdig

Broccoli

Medan kycklingen och rotfrukterna förrostas så kan du förbereda broccolin (går bra med blomkål också). Blanda majonnäs, sriarcha och vitlök. Separera broccolin i små buketter och doppa första i majonnäsen och sedan i panko.
Lägg på broccolin på plåten och rosta sedan alla grönsaker och kycklingen i ytterligare ca 25-30 min eller tills rotfrukterna är mjuka och kycklingen och broccolin fått fin färg.

4
Färdig

Fetaoströra

Smula ner fetaosten i en bunke. Tillsätt grekisk yoghurt och pressad vitlök. Blanda!

5
Färdig

Servera den ugnsrostade kycklingen och rotsakerna med fetaoströran!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Snabba kanelbullar med färdigköpt pizzadeg
Föregående
Snabba kanelbullar med färdigköpt pizzadeg

3 Comments Dölj kommentarer

Ja precis! Ändrade till srirachamajonnäs i receptet då jag tyckte det var snäppet godare 😀 men både ajvar och sriracha funkar bra! Kul att du gillade <3

Kommentera